Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi žele ulaznice

'Interes za predstavu Orašar dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno'

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
02.11.2017.
u 16:04

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije

Zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu od ranoga je jutra okružena publikom. Svi žele pogledati neku od narednih izvedbi baletne predstave Orašar kojeg će predstaviti Balet HNK u Zagrebu.

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije.

1/20

Zagrebački je Balet tijekom svojega postojanja prikazao nekoliko odličnih premijernih uprizorenja Orašara, a posljednji put premijerno 2011. godine u koreografiji Dereka Deanea. Deane je kreirao ovu čarobnu baletnu priču potrudivši se odvesti publiku u snove i prikazati svijet različit od našega, sljedeći u tome težnju Čajkovskoga u dočaravanju fantastičnoga, čarobnoga, mitskoga i legendarnog.
 
Današnji interes za predstavu Orašar dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno te kako se i u ovim vremenima, u kojima su neke vrijednosti marginalizirane, teatar uspijeva izboriti da bude u središtu interesa građana Zagreba - istaknula je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.

Komentara 2

FN
Fr@njo
17:56 02.11.2017.

uslijed bijela dana nitko nista ne radi..

VI
Viana
18:09 02.11.2017.

Zar nemaju prodaju preko interneta? Na ovakve redove sam stvarno zaboravila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije