Naslovnica Kultura

Erotsko putovanje kroz vrijeme u doba vilenjaka

Kako bi međusobno izravnali neke svoje neriješene račune, vilenjaci će suočiti feminizam i teški patrijarhat, a kako to pravila žanra nalažu, mitski će ljubavnik izgubiti glavu u trenutku kada prvi put ugleda ženu po svemu drukčiju od ostalih
24. srpnja 2018. u 08:24 0 komentara 251 prikaza
Foto: Photowire

Ni ljubići nisu što su nekad bili, zaključili smo u trenutku kada je cijeli svijet poludio za “50 nijansi sive”. No, sada su upravo erotski ljubići otišli korak dalje i polako tvore jedan sasvim novi podžanr, svojevrsni spoj fantazije i erotskog štiva, nešto kao literarna simbioza tih istih “50 nijansi sive” i magičnosti izmišljenih svjetova iz npr. “Gospodara prstenova”.

Nova knjiga: Thomas Enger "Unakažen" Krimić za “prste polizati” i napeto čekanje novog nastavka

Upravo takav je “Highlander” Karen Marie Moning (Stilus, urednik Branko Matiješević, prijevod Ruđer Jeny, 99 kuna), ljubavni roman koji nosi podnaslov “Ljubav izvan vremena”. Erotski dijelovi priče ovdje su poprilično vrući i eksplicitni, kako se sada od te vrste literature i očekuje, tim više jer je glavni junak legendarni škotski ratnik i plemić o čijoj ljepoti i ljubavničkoj vještini sve najbolje misli i vilinska kraljica.

A vilenjaci su ovdje kako bi u priču unijeli nemir. Oni se dosađuju u svojoj besmrtnosti te se zabavljaju otprilike kao bogovi na Olimpu, mučeći ljude svojim korovima. Tako će tom neodoljivom ratniku i “otrovu” za žene koji živi u 16. stoljeća u naručje baciti ženu koja stiže ravno iz našeg doba.

NOVA KNJIGA Kada Rupi Kaur piše o tome kako je biti migrant, svijet sluša

Kako bi međusobno izravnali neke svoje neriješene račune, vilenjaci će suočiti feminizam i teški patrijarhat, a kako to pravila žanra nalažu, mitski će ljubavnik izgubiti glavu u trenutku kada prvi put ugleda ženu po svemu drukčiju od ostalih.

Autorica ipak uspijeva ovu priču držati u napetosti do samog kraja, a prepreke koje stavlja pred ljubavnike toliko su neočekivane da čitatelj ne može biti siguran hoće li priča imati sretan kraj, postoji li mogućnost da u nekom paralelnom svemiru zauvijek sretno žive dama iz 21. i ratnik iz 16. stoljeća.

Nova knjiga: John Strelecky "Kafić na kraju svijeta" “Alkemičar za 21. stoljeće” idealno je štivo za plažu

U konačnici bilo bi krajnje bezobrazno čitatelji(ca)ma oteti šansu da razriješe tu enigmu, dok uz knjigu maštaju o moćnim frajerima u suknjicama ispod kojih se, kažu svi povijesni zapisi, ne nosi ništa.

>> U Muzeju suvremene umjetnosti otvorena izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

1 / 12
Svečano otvorenje tradicionalne izložbe HRT-ovih kamermana i snimatelja
Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.