Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokukino KIC

Emocionalna obiteljska priča za početak nove sezone

 "Život u slikama", film, r. Tamar Tal
arhiva VL
14.11.2012.
u 12:01

Najavljena je i cjelogodišnja suradnja s Jewish film festivalom producenta Branka Lustiga koji će u Dokukinu KIC jednom mjesečno prikazivati najbolje dokumentarce iz svojeg programa

Dugo u kinu zagrebačkog Kulturno-informativnog centra nije bilo toliko ljudi kao na sinoćnjem otvorenju nove sezone Dokukina koje se iz intimnog prostora u Katančićevoj preselilo u nešto veći i bolje pozicioniran KIC. Pred prepunom dvoranom prikazan je izraelski film "Život u slikama" autorice Tamar Tal, emocionalna, crnohumorna priča o baki i unuku koji suočeni s mogućnošću deložacije obiteljske fotogalerije pretresaju životnu ostavštinu pokojnog djeda, fotografa Rudija Weissensteina, istovremeno se suočavajući s generacijskim razlikama i tvrdim karakterom gotovo stogodišnje bake Miriam.

Iznimno dobro otvaranje Dokukina KIC, upotpunjeno DJ setom redatelja Andreja Korovljeva, pokazalo je sav potencijal dugo marginaliziranog prostora u samom centru grada te dokazalo da Zagrepčani i te kako žele i trebaju specijalizirano kino u kojem će gledati recentnu svjetsku dokumentarnu produkciju.

Najavljena je i cjelogodišnja suradnja s Jewish film festivalom producenta Branka Lustiga, koji će u Dokukinu KIC jednom mjesečno prikazivati najbolje dokumentarce iz svojeg programa. Ovaj koprodukcijski program otvara se u subotu filmom "Posljednji let Petra Ginza", čija je projekcija sramotno bojkotirana u Kninu. Sada je na Zagrepčanima da isperu gorak okus kninske projekcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije