Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album Autumn Variations

Ed Sheeran je očito sposoban otpjevati i telefonski imenik

Dancing bear
08.01.2024.
u 15:23

Na zagrebački hipodrom ovog kolovoza dolazi svjetska pop-zvijezda Ed Sheeran

Bit će zanimljivo ove godine u Zagrebu; 10. kolovoza na hipodrom dolazi Ed Sheeran na jedan od najvećih ovogodišnjih samostalnih koncerata kod nas, a mjesec i pol ranije na festivalu INmusic u lipnju nastupaju kod nas omiljeni The National.

Njihov Aaron Dessner producent je zadnjeg albuma Eda Sheerana "Autumn Variations", kao i prethodnog "Subtract" objavljenog u svibnju prošle godine. To znači da je Sheeran, jedan od najpopularnijih britanskih kantautora koji prodaje tone albuma i koncertnih ulaznica, u 2023. objavio čak dva albuma novih pjesama. Budući da govorimo o očito muzikalnom čovjeku, može se pretpostaviti da bi mogao objaviti i još koji. No, nažalost, bez neke važnije razlike među njima ili unikatnog postignuća.

Sheeran je očito sposoban otpjevati, ili napisati, i telefonski imenik i to izvesti na način da mu masovna publika vjeruje. U svemu je dobro, barem za njega, da je Aaron Dessner, koji je producirao i dva odlična pandemijska albuma Taylor Swift ("Folklore" i "Evermore"), postao omiljena adresa najprodavanijih svjetskih pop-zvijezda kojima je redoviti "povjerenik" i vodič u tonskim studijima. Vratimo li se na Eda Sheerana, svi koji su gledali film "Yesterday" znaju da nije lako uspoređivati se s Beatlesima, ali se mora priznati da je Sheeran u filmu odigrao odličnu ulogu glazbenika koji nema što posebno ponuditi, pa se "šverca" sa starim pjesmama Beatlesa koje, zgodnom scenarističkom dosjetkom nitko osim njega nije čuo, jer živimo u svijetu u kojem nije bilo Beatlesa.

Takvi su i albumi Eda Sheerana; kad ih čujete neće vam promijeniti ama baš ništa, jer bez obzira na to pjevao o Engleskoj, kako ju on vidi, u pjesmi "England" ili o svojoj djevojci kojoj je putovao u New York ("American Girl"), čini se da tekstovi nabrajaju riječi koje mogu biti preslagivane bilo kako, istovremeno ne znače ništa, dok nekima znače mnogo. No, Sheeranova prijemčivost, od akustike do pop-elektrike sa shematiziranim melodijama i glasom koji mrzite ili obožavate, stvorila je od njega veliku svjetsku pop-zvijezdu i bit će zanimljivo vidjeti ga kako svoju priču "prodaje" na masovki na hipodromu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije