Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi dio Fališ mi

Dubrovačka promocija drugog dijela autobiografije Mani Gotovac

Mani Gotovac
arhiva VL
30.07.2012.
u 13:14

Uza samu autoricu na promociji će govoriti Jagoš Marković, Luko Paljetak i Velimir Visković

Godine 2010. u izdanju Profila objavljena je s golemim uspjehom prva knjiga autobiografskog romana "Fališ mi“ Mani Gotovac, koja je donijela poglavlja Proljeće i Zima. U drugoj knjizi, objavljenoj krajem 2011. godine, slijedila su poglavlja Jesen i Ljeto.

U Jeseni autorica govori o bolesti malodobne kćeri Ane čiji je ishod tragičan. Pratimo bolnu i dramatičnu bitku za život djeteta, rasap obitelji, traumu majke, njezin psihički slom i nastojanje da se izvuče iz teške depresije… U poglavlju Ljeto autorica govori o svojim kazališnim iskustvima, osobito o teatrima u kojima je bila ravnateljica (Teatar &TD), odnosno intendantica (HNK u Splitu i Rijeci). To je priča žene kojoj su teatar i spektakl u venama, koja se potpuno posvećuje svojim glumcima i kazališnoj magiji, možda i kao svojevrsnoj kompenzaciji za duboku osobnu, majčinsku traumu.

Susrećemo se i s nastavkom sudbinske ljubavne priče s Gorkim, započete u prvoj knjizi. Jer ljubav u svim pojavnim oblicima – kao erotizam žene i muškarca, kao materinstvo, kao zanesenost profesijom – osnovni je smisao ljudske egzistencije, poručuje nam Mani Gotovac.

Upravo taj drugi dio intrigantne biografije doživjet će uskoro u svoju dubrovačku promociju. Ona će se održati  u srijedu 8. kolovoza u 21 sat u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (Don Frana Bulića 4) u prostorima nekadašnje Preparandije. Uza samu autoricu na promociji će govoriti Jagoš Marković, Luko Paljetak i Velimir Visković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije