Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Điđi je bio poseban talent za privlačenje mase slušatelja

Šutej
02.12.2009.
u 18:52

Neiscrpna Šutejeva energija dovela ga je do Bečke i Berlinske opere, a i preko oceana, gdje nije imao granica.

Prvo kava nabrzaka u službenom kafiću Lisinskog. A potom razgovor. Letjelo je perje, prepričavao je fotoreporter nakon posljednjeg razgovora s Vjekoslavom Šutejem prije koju godinu kada je htio odgovarati samo na određena pitanja o sezoni Filharmonije, a ja sam imala i druga. Ili: zvoni mobitel nasred ceste, a Điđi promptno obavještava o svojemu stotom nastupu u Bečkoj državnoj operi. A kaj sad? Zaista, što sad kada je sve gotovo?

Ljudi kratka fitilja koji se poznaju godinama u stalnoj su opasnosti da se, lajavi kakvi jesu, zakvače zbog neslaganja. Điđi, samo ozdravi, pa ćemo se dalje svađati, stalno sam mislila otkad je stigla opaka bolest. Konzultirala sam se s prijateljima liječnicima, mrežom, i sve je govorilo da je dijagnoza grozna i još gora od toga.

Neiscrpna Šutejeva energija dovela ga je do Bečke i Berlinske opere, a i preko oceana, gdje nije imao granica. Opera mu je ipak bila prva strast.

Od davnog Splita kada je bio u stanju spavati u barci da bi predstava BILA, do blještavih svjetala velikih pozornica. Svoju je opernu strast prenio i na orkestar kreirajući repertoar Zagrebačke filharmonije.

Pjevači će vam uvijek reći da im je bio najbolji suradnik jer je razumio njihov dah. Điđijev talent da bez posebne pomoći privuče mase slušatelja nije bio svakodnevan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije