Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba finalista

Davor Sanvinčenti dobio likovnu nagradu Radoslav Putar

sanv
09.06.2010.
u 13:50

Moje se djelovanje grana na tri medija: audiovizualne instalacije (fizičkog ili interaktivnog tipa), prostorne intervencije (u urbanom ili društvenom tkivu), te “živi” mediji (audiovizualni performansi i koncerti).

Multimedijski umjetnik Davor Sanvinčenti dobitnik je ovogodišnje Nagrade Radoslav Putar koju već desetu godinu zaredom dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost u suradnji s inozemnim partnerima Foundation for Civil Society, Trust for Mutual Understanding i SCCA Slovačka. Nagrada Putar osnovana je kao sjećanje na istaknutoga povjesničara umjetnosti koji je zaslužan za promidžbu vizualnosti u drugoj polovici 20. stoljeća, a danas je jedna od najvažnijih nagrada koja vrednuje rad mladih likovnjaka. Dobitniku osigurava šestotjedno usavršavanje u SAD-u te završnu izložbu u zagrebačkoj Galeriji Kraljević. Davor Sanvinčenti dobio je nagradu za multimedijalnu instalaciju “Udaljena intimnost” koja se, zajedno s djelima Tonke Maleković, Livija Rajha i Dragane Sapanjoš kao finalista Nagrade Putar, može razgledati do 4. srpnja u velikogoričkoj Galeriji Galženica.

- Od početka svog rada fasciniran sam stanjima i oblicima ljudskih osjeta i percepcija. Moje se djelovanje grana na tri medija: audiovizualne instalacije (fizičkog ili interaktivnog tipa), prostorne intervencije (u urbanom ili društvenom tkivu), te “živi” mediji (audiovizualni performansi i koncerti). Ispitujem estetske i kvalitativne mogućnosti različitih medija u funkciji direktne komunikacije s posjetiteljem/promatračem, postavljajući ga u poziciju propitivanja, otkrivanja i širenja vlastitih kognitivnih i emotivnih mapa. Uranjajući sebe u perceptivne scenarije, posjetitelj postaje neizbježan dio samoga rada, reflektirajuća misaono-tjelesna struktura, aktivna prisutnost u vremenu i prostoru - kaže Sanvinčenti (rođen u Poreču 1979.).

Studirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, potom se školovao na europskom Institutu za dizajn u Milanu (smjer interakcije na odsjeku vizualnih medija), a multimediju je studirao na Umjetničkoj akademiji Brera u Milanu. Oblikovanje zvuka i medijalno programiranje umjetničkih akcija usavršavao je u Elektroakustičnom informatičkom centru “Argon” u Milanu, a na izložbama se javlja od 2001. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije