Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda crtića

David Silverman, redatelj kultnih Simpsona, dolazi na Animafest

'silverman_nnn_kul_030411'
''
03.05.2011.
u 14:04

Surežirao je i "Čudovišta iz ormara", zajedničku animiranu produkciju Disneya i studija Pixar

David Silverman, redatelj kultnog serijala Simpsoni, čije su fore već postale nezaobilaznim dijelom zapadne pop kulture, dolazi u Zagreb! Silverman će biti predsjednik žirija na 21. Animafestu, koji će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja u kinima Europa i Tuškanac. 

Simpsone je Silverman režirao od samog početka 1989. godine pa do sredine 2006. godine, kada preuzima ogroman posao režiranja filma Simpsoni, nakon čega je na seriji ostao savjetnik produkcije, što radi i danas. Osim toga, surežirao je megahit "Čudovišta iz ormara", zajedničku animiranu produkciju Disneya i studija Pixar.

Ostali članovi žirija biti će proslavljeni nizozemski animator i pisac Paul Driessen, te Dunja Janković, akademska slikarica i naša trenutno najzanimljivija autorica stripova.

Jedna od najvećih novosti vezanih uz Animafest je i novi umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić, hrvatski animator i glazbenik koji će na tom mjestu zamijeniti Krešimira Zimonića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije