Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Darujemo vam prvu knjigu o design thinkingu u Hrvatskoj!

Požurite se i odgovorite na naše pitanje jer najbolji odgovor nagrađujemo knjigom uz koju ćete riješiti poslovne probleme i uspješno inovirati
21. studenoga 2018. u 09:10 430 prikaza
Design thinking
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

U petak 19. studenoga na omiljenom sajmu knjiga Interliberu predstavljena je knjiga “Design thinking za nedizajnere – kako riješiti poslovne probleme i uspješno inovirati”, u izdanju Školske knjige. Predstavili su je sami autori Vedran Antoljak i Miroslav Kosović, direktor kreativne agencije Bruketa-Žinić-Grey Nikola Žinić te urednica Blaženka Vuk.

Design thinking je metoda za stvaranje inovacija i poticanje kreativnog potencijala i kad je riječ o pojedincu i kad je riječ o organizacijama. Upravo je to i ideja ove knjige – probuditi kreativnost koja se krije u svakome od nas.

Osim što je ovo prva knjiga o design thinkingu na hrvatskom tržištu, prva je knjiga u svijetu kojoj čitatelji mogu sami izabrati između čak osam različito dizajniranih naslovnica.

Design thinking | Autor : PROMO Foto: PROMO

Antoljak je objasnio da je ovim novitetom čitateljima omogućen doživljaj kreiranja i personaliziranja knjige čime se ostvaruje i njihov doprinos samoj knjizi. Na pitanje gdje je design thinking najprimjenjiviji, autori su se složili da je primjenjiv u svim branšama, pa čak i u privatnim izazovima jer se na brz način dolazi do konkretnih rješenja.

Žinić je priznao da je u početku bio skeptičan prema ovoj metodologiji, ali u konačnici ju je počeo svakodnevno koristiti i u vlastitoj organizaciji. Miroslav Kosović, jedan od trenera inicijative Design Thinking Hrvatska, istaknuo je da smo zapravo svi kreativni i da lako tu kreativnost možemo probuditi slijedeći korake i alate predstavljene u ovoj knjizi.

Večernji list želi vam pomoći da razvijete svoj kreativni potencijal i stvarate inovacije kojima ćete uspješno rješavati poslovne izazove. Da biste osvojili prvu knjigu o design thinkingu u Hrvatskoj, potrebno je samo odgovoriti na pitanje zašto je baš vi zaslužujete.

Dobitnika ćemo objaviti 22. studenoga u 12 sati, a ako vam hitno treba nova ideja ili želite naučiti razmišljati izvan okvira, predlažemo da nabavite ovu knjigu na prodajnim mjestima Školske knjige ili na njezinu web-shopu.

Sretna dobitnica je:

Elena Vučinovec

Čestitamo!

Gradilište zgrade i sportske dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu
INVALIDNINA
Kako je gastarbajter, obrijavši samo pola lica, nasamario njemačku komisiju za mirovine
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti