Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dalibor Matanić snimio film koristeći Nokiju Lumia 800

Amazing Day (1)
Foto:
1/4
PR
Autor
PR članak
02.07.2012.
u 10:24

Film govori o svakodnevici dvoje mladih čiji se životi u jednom trenutku slučajno isprepleću nakon čega shvate koliko svaki dan može biti zadivljujući.

Amazing Day – naslov je najnovijeg filma jednog od najboljih hrvatskih redatelja Dalibora Matanića. Film govori o svakodnevici dvoje mladih čiji se životi u jednom trenutku slučajno isprepleću nakon čega shvate koliko svaki dan može biti zadivljujući.

Posebnost ovog filma je u načinu snimanja. Osmominutni film Amazing Day je, naime cijelosti snimljen pametnim telefonom Nokia Lumia 800. Pomno osmišljeno snimanje je trajalo tri dana.

„Nokia Lumia 800 je vrlo, vrlo atraktivan pametni telefon, od dizajna do sitnih pojedinosti tako da je uz klasične Nokijine prednosti, ovo sigurno korak dalje. Snimanje je bilo jedno sasvim novo iskustvo i meni i cijelom timu koji je radio na filmu, a moram reći da mi je drago da se Nokia ovim telefonima vratila u velikom stilu. Moram pohvaliti i dvoje glumaca - našeg legendarnog Svena Klobučara koji po drugi put nastupa u Nokijinom filmu i neodoljivu Luciju Hranjec. Mislim da su se ljudi lagano već navikli da s mobitelom skačem oko Svena i cura oko njega“, prepričava svoje iskustvo Dalibor Matanić.

Naš nagrađivani redatelj je inače poznat po provokativnim temama koje obrađuje u svojim filmovima – teška poratna svakodnevica u Hrvatskoj, grubi animozitet prema lezbijkama, okrutna stvarnost u ruralnim dijelovima Hrvatske, samo su neke od priča kojima se pozabavio. Za svoj film „Fine mrtve djevojke“ je čak bio nominiran za najprestižniju filmsku nagradu Oscar. Za jesen priprema jedan novi i zanimljiv projekt, no zasad želi ostati tajanstven i samo najavljuje da bi jesen mogla biti zanimljiva jer se motori lagano pale.

Matanić otkriva i kako izgleda njegov Amazing Day. „Srećem drage ljude koje podsjećam da je svaki dan zadivljujući“, kaže Matanić.

Redatelju ovo nije prvo iskustvo u snimanju filmova Nokia pametnim telefonom. Prije dvije godine je snimio i kratki film „Brave Blue Boy“ koristeći Nokia N8.

Nokia Lumia 800 je pametni telefon besprijekornog i potpuno drukčijeg dizajna koji će vas izdvojiti iz gomile. Uz Nokia Lumiju 710 je prvi pametni telefon na hrvatskom tržištu s Windows Phoneom. Donosi novo korisničko iskustvo koje je posebno prilagođeno lakoj, brzoj i jednostavnoj komunikaciji s posebnim naglaskom na povezivanje putem društvenih mreža. A za prilagođavanje Nokia Lumia telefona je već dostupno više od stotinu tisuća aplikacija na Marketplaceu.

Film pogledajte na sljedećem linku

Više informacija o Daliboru Mataniću

Nokia Lumia 800 info

http://www.youtube.com/watch?v=rdMoRhfd1Sk&feature=player_embedded

Nokia Lumia 710 info

http://www.youtube.com/watch?v=hwDpdjorFek&feature=list_related&playnext=1&list=SPBB593B2780A63821

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?