Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment

Dalibor Matanić mobitelom snimio kratki igrani film "Brave blue boy"

Ženska rukometna reprezentacija
Foto: Pixsell
1/2
04.01.2011.
u 14:42

Snimao je na potezu Trg žrtava fašizma - klub "Sedmica", a u filmu glume mladi Sven Klobučar i Valentina Briški

Redatelj Dalibor Matanić snimio je kratki film "Brave Blue Boy" u samo jednom danu koristeći isključivo mobilni telefon. Snimanje se događalo na potezu Trg žrtava fašizma - (redateljima omiljeni) klub "Sedmica", a u filmu glume mladi Sven Klobučar i Valentina Briški. 

– Prije desetak godina bilo je "in" snimati fotoaparatom, a u posljednje vrijeme usavršavaju se mobiteli. Vjerujem da će se u idućih pet godina pametni telefoni sve više koristiti u filmskoj industriji i ne sumnjam da budućnost ide u tom smjeru. Osim što ljudi ne primjećuju da snimate film, zbog čega su prirodniji i pristupačniji, otvaraju se mogućnosti za snimanje situacija i predmeta koje se inače ne mogu snimiti zbog potrebne brze reakcije – ocijenio je Matanić nakon snimanja.

Kako je ispao Matanićev mobilni eksperiment, doduše ipak u sklopu reklamne kampanje za poznatog proizvođača mobilnih uređaja, pogledajte u priloženom videu!

Komentara 12

Avatar Bud Humski
Bud Humski
15:56 04.01.2011.

On je polupismeni, priučeni \"redatelj\" koji se \"proslavio\" svojim nacističkim uradcima za UDBA-u i kojekakve političke partije čiji rad bi bio zabranjen u svakoj normalnij državi. Pošto se producenti ne otimaju za njegove usluge on i nema drugog izbora nego snimati mobilnim telefonom.

RE
real
16:41 04.01.2011.

ma dobar je mobilni, da snimiš dokumentarac kako pandur ili netko na šalteru uzima mito, za duže filmiče riknuče battery...

MI
MINERVA
19:21 04.01.2011.

Obožavam Matanića! Izvrstan je!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije