Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Marin Držić

Crna komedija Slobodana Šnajdera osvojila prvu nagradu

šnajder
R. Anić
31.03.2010.
u 18:20

Prvu nagradu za dramsko djelo ‘'Marin Držić'’ za 2009., koju dodjeljuje Ministarstvo kulture, osvojio je Slobodan Šnajder za crnu komediju '‘Enciklopedija izgubljenog vremena’'.

Prvu nagradu za dramsko djelo ‘'Marin Držić'’ za 2009., koju dodjeljuje Ministarstvo kulture, osvojio je Slobodan Šnajder za crnu komediju '‘Enciklopedija izgubljenog vremena’'. Stručno povjerenstvo ove nagrade čine dramska umjetnica Branka Cvitković, književnik i dramski pisac Nino Škrabe te književnik i kazališni kritičar Boris T. Horvat. Po njihovim riječima, Šnajder je sagradio svoju čudesnu crnu komediju na motivima književnih velikana Kafke i Kiša. To je, kažu u povjerenstvu, mirakul o nedaćama svevremenog junaka, prezrenog malog čovjeka, u srazu s tranzicijskim probrazbama i surovom, prijetvornom današnjicom.

Drugu nagradu ravnopravno su podijelili Sanja Ivić s dramom ''Tartuffeerie'' i Tomislav Zajec s dramom ''Spašeni''. Treću nagradu za svoje drame osvojili su i Amir Bukvić, Nina Horvat i Nina Mitrović.

Unatoč recesiji, i ove godine prva nagrada iznosi 40 tisuća, druga 30 tisuća i treća 20 tisuća kuna, a Ministarstvo će sufinancirati i scensko postavljanje nagrađenih tekstova sa 50 tisuća (za postavljanje prvonagrađenog teksta), 30 tisuća (za postavljanje drugonagrađenog teksta) te 15 tisuća (za postavljanje trećenagrađenog teksta).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije