Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto u metropoli

Ciklus španjolskog filma u Art-kinu Metropolis u Zagrebu

campbell
arhiva vl
03.08.2011.
u 13:16

Na programu su filmovi ''Ćelija 211'', dobitnik sedam nagrada Goya, i ''Tajna u njihovim očima'', dobitnik Oscara za najbolji strani film

Zagrepčani od jučer do 7. kolovoza u Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu mogu pogledati ciklus španjolskog filma te Zimzeleni filmski klub u kojem se prikazuje film ''Njuškalo''.

Ciklus španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu otvoren je u utorak, 2. kolovoza u 19.30 sati filmom ''Pušionica'' (Smoking Room) koji su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits. Ovaj film o djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje osvojio je nekoliko filmskih nagrada (Goya za najboljeg novog redatelja, posebno priznanje žirija u Karlovym Varyma, nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji otkrića godine).

I ovotjedni redoviti repertoar kina bit će posvećen filmovima koje je producirala ili koproducirala Španjolska – na programu su filmovi ''Ćelija 211'' (Celda 211), dobitnik sedam nagrada Goya, i ''Tajna u njihovim očima'' (El secreto de sus ojos), dobitnik Oscara za najbolji strani film.

U okviru ciklusa španjolskog filma do kraja 2011. godine uz potporu ureda za kulturu španjolskog veleposlanstva u Zagrebu bit će prikazano još sedam filmova: ''U gradu bez granica'' (En la ciudad sin límites), ''Prekinuta tišina'' (Silencio Roto), ''Netaknut'' (Intacto), ''Taxi'', ''Ivana Luda'' (Juana la loca), ''Jezik leptira'' (La lengua de las mariposas) i ''Ponedjeljkom na suncu'' (Los lunes al sol). Svaki će od tih filmova biti na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija.

Program:

srijeda, 3. kolovoza 2011.

19.30 Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits

21.15 Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits

četvrtak, 4. kolovoza 2011.

18.00 Zimzeleni filmski klub: Njuškalo (Sleuth), triler, SAD/UK, r. Kenneth Brannagh, uloge: Michael Caine, Jude Law

20.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan Jose Campanella

subota, 6. kolovoza 2011.

19.00 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,

21.15 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan Jose Campanella

nedjelja, 7. kolovoza 2011.

19.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan Jose Campanella

21.15 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,

Cijena ulaznica: 25 kuna

Cijena ulaznice u ciklusu Zimzeleni filmski klub za umirovljenike i osobe treće dobi: 10 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije