Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. izdanje

Četrdeset izvrsnih filmova na ovogodišnjem Vukovar film festivalu

Foto: Branimir bradarić/PIXSELL
1/3
24.08.2021.
u 15:45

Ovogodišnji 15. Vukovar film festival od 25. do 29. kolovoza donosi ukupno 41 filmsku projekciju s pet dokumentarnih, koje će biti prikazane na nekoliko lokacija u gradu, izvijestili su u utorak organizatori.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako u srijedu, 25. kolovoza, započinje 15. Vukovar film festival koji će trajati do 29. kolovoza.  

-Vukovar film festival može se i ove godine pohvaliti s najboljim izborom filmova koji će biti prikazan. Otvaramo festival s filmom „Plavi cvijet“ redatelja Zrinke Ogreste koji je pobjednik ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala, a u narednim danima smo svim posjetiteljima pripremili 41 filmski naslov, rekao je Direktor festivala Igor Rakonić.

Dodao je i kako planove organizatora kvare najave lošeg vremena tako da će doći i do određenih promjena rasporeda i lokacija održavanja projekcija. Napomenuo je i kako u budućnosti, s ciljem više atrakcije i privlačenja atraktivnijih gostiju, a samim tim i više gledatelja, treba razmisliti da se projekcije ponovno u budućnosti vrate na šlep na Dunavu kako je to bilo prvih godina festivala.   

Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić rekao je kako će program biti izrazito bogat te kako se filmovi koji se prikazuju u Vukovaru ne prikazuju niti na jednom drugom filmskom festivalu u Hrvatskoj.

-Ove godine smo ponudili čak 10-ak komedija, 5 dokumentarnih filmova te druge žanrove interesantne tematike. Filmove s tek završenog kanskog festivala doveli smo u Vukovaru, čak njih 5, a moći će se pogledati i filmovi iz Berlina i Venecije, rekao je Sinovčić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako su organizatori, zajedno s gradskim vlastima, unatoč prošlogodišnjem otkazanom festivalu zbog korona krize nastavili s održavanjem ovog prepoznatljivog filmskog festivala.

-Opet će svi ljubitelji filmova i filmske industrije moći pogledati što ovogodišnje izdanje Vukovar film festivala nudi. Grad Vukovar će kao i dosadašnjih godina pružiti sve potrebno za što kvalitetniju organizaciju ovog događaja, rekao je Penava.

I ovogodišnji Vukovar film festival prati i popratni program koji ove godine uključuje Dunavsku scenarističku radionicu, Radionicu jednominutnog filma u jednom kadru te  Filmsku radionicu „Od ideje do realizacije“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije