Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADU

Čak 12 predstava na ovogodišnjem KRADU-u

KRADU
\"
27.03.2012.
u 13:41

Osam predstava studentski su projekti nastali izvan nastave entuzijazmom i ambicioznošću studenata različitih odsjeka

Počinje 8. kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) u srijedu 28. veljače. Predstavlja se 12 predstava, većinom premijernih izvedbi, od čega su dvije praizvedbe tekstova studenata dramaturgije. Uz Muzičku akademiju, ADU surađuje s Arhitektonskim fakultetom studenti kojeg su izradili vizualni identitet revije, a u sklopu prvog dana revije održat će se i izložba njihovih radova. Na pozornici Akademije dramske umjetnosti, na kojoj će igrati većina predstava, održat će se i četiri glumačka ispita, koprodukcija s Muzičkom akademijom, i jedan redateljski eksperiment. Revija završava 1. travnja.

Osim etabliranja mladih autora, činjenica da je postavljeno šest studentskih tekstova, važna je i zbog izvannastavne suradnje čak pet odsjeka – glume, režije, dramaturgije, produkcije i snimanja (usmjerenje oblikovanje svjetla) koja je u punom zamahu i ove godine. Od dvanaest predstava, njih osam su studentski projekti nastali izvan nastave entuzijazmom i ambicioznošću studenata različitih odsjeka.

Usporedbe radi, na lanjskoj sedmoj reviji KRADU izvelo se osam predstava, većinom premijernih izvedbi, a od toga čak šest inscenacija tekstova studenata dramaturgije. To je bio prvi KRADU kojim nisu dominirale reprize glumačkih i redateljskih ispita nego studentski projekti.

KRADU je festival kazališne umjetnosti pokrenut sredinom devedesetih godina na inicijativu studenata, zamišljen kao manifestacija na kojoj studenti mogu prezentirati svoje radove javnosti. KRADU nema natjecateljski karakter, a organizira se bijenalno – izmjenjuje se s filmskom revijom F.R.K.A.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije