Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Splitskom ljetu

C8H11NO2 splitske skupine Room 100 po prvi put u vlastitom gradu

C8H11NO2, izvedbena kompanija Room 100
arhiva VL
05.08.2012.
u 14:51

Šifrirani naziv predstave kemijska je oznaka za dopamin, neurotransmiter u mozgu koji podivlja kad osoba uđe u psihotično stanje svijesti, i to je naslov priče o shizofreniji

Eksperimentalna izvedbena kompanija Room 100 održat će u Podrumima Dioklecijanove palače u ponedjeljak, 6. kolovoza s početkom u 21 sat, u sklopu dramskog programa 58. Splitskog ljeta. Riječ jeo predstavi nazvanoj C8H11NO2, suvremenom cirkuskom performansu koji tematizira shizofreniju.

Room 100 je eksperimentalna artistička skupina mladih splitskih cirkuskih umjetnika. Redatelj i izvođač Jakov Labrović, te izvođačica Antonia Kuzmanić prvi su profesionalni cirkuski akrobati u Hrvatskoj, a u predstavi sudjeluje osim njih sudjeluje skladatelj i glazbenik Davor Gazde. C8H11NO2 u rujnu 2011. godine premijerno izvedena na festivalu “Zoom” u Parizu, a nakon zapaženih uspjeha na festivalima suvremenog plesa i cirkusa u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Danskoj, Finskoj, Švicarskoj i Hrvatskoj prvi će put nastupiti i u matičnom gradu..

Šifrirani naziv predstave kemijska je oznaka za dopamin, neurotransmiter u mozgu koji podivlja kad osoba uđe u psihotično stanje svijesti. Predstava tematizira psihotično stanje shizofrenije i njezin utjecaj na pojedince. Publiku u predstavu uvodi intimna ispovijed redateljevog brata oboljelog od shizofrenije na koju se nadovezuje fizička reakcija redatelja. Živa ljudska tijela postaju glavni materijal za modeliranje i stvaranje formi – kinetičkih skulptura. Redatelj ih vidi kao inkubatore za razvoj shizofrene bolesti koja ih iskrivljuje i cijepa do potpunog gubitka identiteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije