Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni doživljaj

Big band Požega oduševio sugrađane

big band požega (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
17.11.2012.
u 09:13

Big band Požega osnovan jree prije godinu dana na inicijativu poznatog požeškog bas-gitarista i pedagoga Zvjezdana Marjanovića Zvekija

Po drugi put nakon samo godinu dana Big band Požega imao je koncert u svome gradu, a dvorana Gradskog kazališta bila je premalena da primi sve gledatelje za taj zanimljiv nastup. Big band se sastoji se od 18 mladih glazbenika, mahom učenika i profesora Glazbene škole Požega, te članova Gradske puhačke glazbe Trenkovi panduri. Na repertoaru su bila poznata djela u džez obradi, ali i popularne skladbe što je više od 300 posjetitelja prihvatilo s oduševljenjem i nagradilo dugotrajnim pljeskom.

Big band Požega  osnovan jree prije godinu dana na inicijativu poznatog požeškog bas-gitarista i pedagoga Zvjezdana Marjanovića Zvekija, a čini ga 18 glazbenika. Po starosti to je najmlađi takav orkestar u Hrvatskoj, ali po nastupima i drugim aktivnostima je među tri najaktivnijima jer su ove godine imali zapaženu turneju po našoj zemlji. Na ovom koncertu uz njih su nastupili posebni gosti vrsni glazbenici iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Među njima su bile četiri vrsne flautistice iz Zagreba, Alan Bjelinski, Ante Gelo, Kristian Beluhan, Sheldon Cooper , Vojkan Jocić, Zvjezdan Ružić, Oliver Ereš i drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije