Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert 22.svibnja

Berlinsko-hrvatska blistava noć klasične glazbe

Blistava noć klasike, Berlin
arhiva VL
05.04.2011.
u 14:51

Nastupaju mezzosopranistice Esther Puzak, Zdravka Ambrić i Tanja Šimić, sopranistica Michaela Cuento i bas-bariton Ivan Lovrić Caparin, saksafonist Mateo Granić, violinista Branimir Vagroš i pijanistica Senka Branković

Savez hrvatskih društava Berlina kojim predsjedava Ivan Bitunjac, u punim je pripremama za četvrto  izdanje Blistave noći klasike u Berlinu. Naime, ovaj koncert koji okuplja hrvatske glazbenike koji žive i rade izvan domovine te goste iz Hrvatske, bit će održan  22. svibnja u 18 sati u berlinskom dvorcu Charlottenburg.

Posebnost ovog događaja potvrđena je ove godine i pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Ive Josipovića, a tu je i humanitrani aspekt cijelog događaja, jer je sav prihod s koncerta namijenjen je  ratnim stradalnicima Vukovara. Za sadržajnu posebnost događaja pobrinut će se hrvatski umjetnici, operni pjevači i glazbenici koji će nastupiti na svibanjskoj Blistavoj noći klasike. To su mezzosopranistice Esther Puzak, Zdravka Ambrić i  Tanja Šimić, potom sopranistica Michaela Cuento i bas-bariton  Ivan  Lovrić Caparin, zatim saksafonist Mateo Granić, violinista Branimir Vagroš i pijanistica Senka Branković. Program će biti zaokružen izvedbama muške klape “Berlin”.

Očekuje  se nazočnost na koncertu osobnog izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, potom i gradonačelnika grada Vukovara, Željka Sabe koji je već i potvrdio svoj dolazak u Berlin, te brojnih drugih uglednih hrvatskih i njemačkih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva i kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije