Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan dvorane Lisinski

Bečki maestro napravio veliko veselje na Filharmonijskom balu

filharmonijski bal 2011
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
29.12.2011.
u 23:37

U maloj su dvorani koncerte održali Filip Merčep, Srđan Bulat i mlada kantautorica Dina Rizvić

Vrlo različite kombinacije glazbala i glasova na tri koncerta obilježila su u četvrtak navečer tradicionalni Dan dvorane Lisinski. Prvi je na redu bio nastup ovogodišnjih laureata nagrade Ivo Vuljević koju najboljim mladim glazbenicima dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež. Ove godine to su gitarist Srđan Bulat i udaraljkaš Filip Merčep. Osim što su se samostalno predstavili kao virtuozi, oni su na koncertu u maloj dvorani pokazali da i njihova toliko različita glazbala mogu i zajedno odlično zvučati.  

Valovi i vlakić

U maloj je dvorani kasnije održan i koncert mlade kantautorice Dine Rizvić. Tek joj je 18 godina, kompoziciju studira u SAD-u, a njezin prvi autorski album “Bez poraza”, koji je objavila Croatia records, otkriva veliki talent i mnogo obećava.  
Ipak, središnji događaj večeri bio je u velikoj dvorani Filharmonijski bal, tradicionalni prednovogodišnji koncert Zagrebačke filharmonije. Ovogodišnja koncepcija programa bila je krajnje jednostavna - Straussovi valcer, polke i koračnice. Ali, da koncert ne bude blijeda imitacija Beča pobrinuo se bečki maestro Peter Guth koji je u dvorani stvorio autentično, istinsko veselje. I orkestar i publika njihali su se, radili valove, a na kraju se Radetzkyjeva koračnica svirala u vlakiću.

S plaketama u mirovinu

Filharmonijski ravnatelj Miljenko Puljić je na koncertu baritonu Ljubomiru Puškariću uručio nagradu “Mladi glazbenik godine”, a u dobrom raspoloženju nekoliko je članova orkestra s počasnim plaketama i javnom zahvalom ispraćeno u mirovinu.
Večer u Lisinskom na kraju je publici u velikoj dvorani ponudila i pretpremijeru najnovijeg glazbeno-filmskog spektakla “The Muppets” s žapcom Kermitom, Miss Piggy, čangrizavcima s balkona i ostalim dragim likovima. No, lijep broj posjetitelja iskoristio je priliku za zabavu i ples uz živu glazbu u predvorju dvorane Lisinski, koja usprkos svim teškoćama i krizi ipak i dalje ostaje omiljeno okupljalište Zagrepčana, osobito na kraju godine.

Komentara 2

MU
muzikant
09:07 30.12.2011.

bilo je super!

VE
velikazmija
09:36 30.12.2011.

koji maestro je bolji srpskoindijski --ili bečki i ko se usudio zvati preko beofilharmonije --bečkog maestra --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije