Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetlonosne forme

Bakićeva retrospektiva u MSU još samo ovaj tjedan

Vojin Bakić retrospektiva
''
25.02.2014.
u 12:05

Čak 13 tisuća posjetilaca na retrospektivi Vojina Bakića u MSU podsjetilo je na hrvatske galerijske rekorde s Picassom na čelu

Neće više biti produživanja izložbe, ovo je posljednji tjedan retrospektive Vojina Bakića, javljaju iz zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Bez velikog finiša koji se sada svakako očekuje, Bakića je dosad vidjelo više od 13 tisuća posjetitelja!

Impresivna je to brojka, osobito zato što je riječ o jednom, hrvatskom autoru, k tome još o autoru spomenika iz bivšeg socijalističkog režima, iako su mu spomenici sjajni primjeri moderne plastike, umjetnički izuzetno i vrijedni izvan svoje utilitarne svrhe... Naravno da se MSU-ov rekord ne može mjeriti s brojem posjetilaca kakav bilježe izložbe velikih imena poput Picassa čiju je izložbu “Dora Maar i Picasso” 2004. vidjelo više od 100 tisuća posjetitelja.

Lanjska pak izložba “Remek djela iz Muzeja Picasso” u Galeriji Klovićevi dvori zabilježila je 133.721 posjetitelja, iako su joj mnogi prognozirali fijasko zbog skupoće ulaznice.

Kad je riječ o posjećenosti izložaba, takve brojke su u nas, zabilježene jedino uz tematske izložbe. Tu je Muzej za umjetnost i obrt rekorder sa Secesijom i Art Decoom: zabilježeno je gotovo 200 tisuća posjetilaca. Apsolutni je hrvatski rekorder bila izložba “Drevna kineska kultura” koju je vidjelo čak pola milijuna posjetilaca. A 70 posto troškova za izložbu se pokrilo prodajom suvenira i plakata!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije