Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Band Of Horses

Autentični nastavljači zvuka i baštine Younga i Eaglesa

'band_nnn_kul_291012'
''
12.11.2012.
u 07:00

Za četvrti studijski projekt sastava angažiran je legendarni Claptonov producent Glyn Johns

 

Prethodno izdanje Band Of Horses (Infinite Arms) priskrbilo im je ugled zvijezda u usponu, profitirajući na rastućem valu globalnog zanimanja za sve oblike kvalitetnog američkog indie-rocka. Srećom, nedavnim ulaskom pod korporacijske skute Sonyja nije žrtvovan njihov autorski pečat, premda je zvuk donekle prilagođen osnovnim prohtjevima radiofonije. Utjecaji u rasponu od ranog Neila Younga pa sve do bendova poput My Morning Jacket čuju se i na novom, četvrtom studijskom projektu Mirage Rock.
No, za bend koji je u tolikoj mjeri ukorijenjen u estetiku prve polovine sedamdesetih ključno je osigurati i stvarnu, a ne samo "mitološku" poveznicu s boljim vremenima.  Zato je angažiran legendarni producent Glyn Johns – suradnik Erica Claptona na bestseleru Slowhand – i to se  pokazalo ključnom odlukom. Danas Band Of Horses predstavljaju ono što su devedesetih godina bili The Jayhawks: autentični nastavljači ostavštine harmoničnog, poluakustičnog west-coast rocka, osmišljenog na najboljim radovima Younga, Eaglesa i Creedence Clearwater Revival.
Pjesma „Dumpster World“ najbolji je primjer: melankolična akustika pojačana besprijekornom melodijom i fino podešenim vokalima izmjenjuje se s tvrdim gitarističkim pasažom koji skladbu "otima kontroli". Ostatak albuma – snimljenog u analognoj tehnici u kalifornijskim Sunset studijima – bliže je konvencionalnijem pristupu koji jamči ugodu i solidnu kvalitetu istovremeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije