Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U splitskoj Galeriji Kula

“Art-slučaj Martek”

MARTEK
Foto: Arhiva
1/2
31.08.2014.
u 15:45

Mala inventura jednog od najznačajnijih autoranove umjetničke prakse 70-ih i 80-ih

U splitskoj Galeriji Kula likovna publika ima priliku upoznati “Art-slučaj Martek”, djelo Vlade Marteka, jednog od najznačajnijih autora nove umjetničke prakse koja se na hrvatskoj likovnoj sceni etablirala od 70-ih godina prošlog stoljeća naovamo. I još se etablira, jer opće znanje nacije o suvremenoj umjetnosti i dalje nije veliko. Štoviše, to je lijepa prilika za znatiželjne da upoznaju umjetnika koji se prihvatio same analize umjetničkog posla i to u zoni u kojoj se miješaju poezija i likovna praksa.

Martek je filozof po struci, a prvi mu radovi mozgaju o onome što prethodi poeziji – o pretpoeziji. Baš nas njegov rad upozorava na tijesnu srodnost umjetničkih medija, čemu je i sam svjedok, a potom i akter, radeći u vrijeme kad se takozvana vizualna poezija i ne razlikuje od nove umjetničke prakse 70-ih i 80-ih.

U Galeriji Kula Marteka predstavlja akademik Tonko Maroević, također čovjek ravnopravno ugledan u likovnosti koju ocjenjuje i proučava koliko i u pjesništvu! Izložba ostaje otvorena do 1. listopada. (al)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije