Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motovunski festival

Argentinska drama "Čekanje" pobjednik je Motovuna

Motovun Film Festival (1)
Foto: Motovun Film Festival
1/6
01.08.2012.
u 23:27

Nagradu FIPRESCI međunarodnog društva filmskih kritičara osvojila je "Igra" Rubena Ostlunda, švedska urbana drama

Motovunski festival, koji je nakon dvije godine teških kiša i hladnoće prošao u vrlo mirnom, opuštenom raspoloženju, zatvoren je ceremonojom dodjele nagrada.

Propeler Motovuna za najbolji film dobilo je\"Čekanje\" Rodriga Pla, odlično režirana, emocijama nabijena socijalna drama o ženi koja ostavlja dementnog oca u parku jer ne može brinuti i o njemu i o djeci.

Nagradu FIPRESCI međunarodnog društva filmskih kritičara osvojila je \"Igra\" Rubena Ostlunda, švedska urbana drama koja podsjeća na \"Gospodara muha\". Nagradu za najbolji kratki film odnijele su \"Slonovske noge\" nizozemca Dana Gleesina, film koji se čitav događa u jednoj noći na benzinskoj pumpi.

Nakon proglašenja pobjednika, na motovunskom trgu prikazan je \"Hugo\", film koji nikad neće doći do hrvatskih kina, pa je posjetiteljima festivala ovo bila jedina, ekskluzivna prilika da pogledaju tog dobitnika šest oscara koji se bavi poviješću filma - temom kojoj je bio posvećen i ovogodišnji Motovun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije