Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Arena Zagreb među 104 objekta proglašena građevinom godine

Arhitekti studija UPI-2M iz Zagreba primili su u Washingtonu nagradu za Arenu Zagreb koja je proglašena građevinom godine.
10. lipnja 2010. u 20:00 4 komentara 2411 prikaza
arena

Među 104 građevine iz cijeloga svijeta koje su na konferenciji Global BBR 2010 održanoj u Washingtonu konkurirale za nagradu Grand spectacle, arhitekti studija UPI-2M iz Zagreba primili su nagradu za Arenu Zagreb koja je proglašena građevinom godine. Tijekom četverodnevnoga stručnoga skupa s temom betonskih konstrukcija, predavanje je u Americi održao Berislav Medić iz projektonog studija UPI-2M.

Tvrtka BBR VT iz Zuericha osnovana 1944. godine u Švicarskoj jedna je od vodećih svjetskih kuća za sustave prednapinjanja u građevinarstvu, a održala je svoju godišnju konferenciju "Global BBR Conference 2010" na kojoj je zagrebački ured UPI-2M gostovao s predavanjem o svojim objektima. Služeći se primjerom Arene Zagreb i ostalih nagrađivanih projekata, UPI-2M arhitekti su javnosti približili svoju konstukciju. Tom prilikom objavljeni su i najbolji projekti za ovu godinu koji su koristili BBR VT materijale za prednapinjanje.

Uime arhitektonskog ureda UPI-2M, nagradu je primio Berislav  Medić, a uime tvrtke BBR Adria Želimir Bodiroga.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • zagabria1:

  slažem se da je Arena vrlo lijepa i elegantna građevina. Čestitke arhitektima!

 • Pijanec:

  Arena je pun pogodak, dala je Zagrebu novu dimenziju. Sto zbog svog velebnog izgleda (cestitke arhitektima na svim nagradama) sto zbog manifestacija koje se odrzavaju u njoj. Iako je napravljena zbog svjetskog prvenstva i postavljalo se opravdano pitanje da li ... prikaži još! ce biti isplativa, mislim da je sada jasno da se definitivno isplatila. Njena svrha nije da bude profitabilna u financijskom smislu, ali kako stvari stoje uskoro bi cak i to mogla postati.

 • Avatar bok
  bok:

  Jako je lijepa! Dobro da je izgradena.