Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje dive

Ana Netrebko očarala Ljubljanu i digla na noge Cankarjev dom

netrebko 1
Marijan Zlobec/DELO
31.10.2012.
u 00:51

Najtraženija sopranistica današnjice kreće na veliku turneju sa Slovenskom filharmonijom

Ljubljanska publika i u njoj ono malo sretnika sa strane koji su se domogli ulaznica – uključujući i novinara Večernjeg lista – sinoć je u Cankarjevu domu uživala u prvorazrednom glazbenom spektaklu: koncertnoj izvedbi "Jolante", rijetko izvođene posljednje opere Petra Iljiča Čajkovskog, s Anom Netrebko u naslovnoj ulozi. Najtraženija sopranistica i prava operna diva današnjice, koju obožavatelji od milja zovu i La Bellissima, nastupila je uz orkestarSlovenske filharmonije, Slovenski komorni zbor, te niz sjajnih, za ovaj projekt posebno odabranih solista među kojima su u najvažnijim ulogama briljirali bas Vitalij Kovaljov, tenor Sergej Skorohodov i bariton Lucas Meachem.

Zadnji tonovi opere još nisu ni zamrli, a čitav je Cankarjev dom, popunjen do posljednjeg mjesta, ustao na noge očaran i oduševljen šarmom i ljupkošću, a u prvom redu fantastičnim glasom i nadasve uvjerljivim nastupom slavne Ruskinje.

Izvedbom je ravnao šef-dirigent Slovenske filharmonije maestro Emmanuel Villaume, najzaslužniji i za izvanrednu pripremljenost orkestra, i za sjajan odabir pjevača, ali i za to što se to čudo uopće dogodilo u Ljubljani. Maestro Villaume je, naime, dugogodišnji prijatelj i umjetnički suradnik Ane Netrebko, koju će orkestar i zbor Slovenske filharmonije u prvoj polovici studenog pratiti na velikoj turneji s "Jolantom" po svim najvećim njemačkim gradovima, uključujući i izvedbu u berlinskoj Filharmoniji, ali i u Barceloni, Amsterdamu, Parizu, Pragu i Beču. 

Komentara 1

EU
EUfan
15:38 31.10.2012.

Prekrasna žena sa božanskim glasom! Jedva čekam koncert u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije