Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Amira Medunjanin održat će dva koncerta na pozornici Lisinski Atriuma

Amira Medunjanin, jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe, nastupa u Lisinski Atriumu dvije večeri za redom, 30. i 31. svibnja.
27. svibnja 2021. u 14:06 91 prikaza
Amira Medunjanin

Uz izvanrednu izvedbu, ova Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku ističe se jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.

Sa sevdalinkom je Amiru prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu.

Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću. 

For Him and Her novi je studijski album world music dive Amire Medunjanin, jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očaravaju.

Što god otpjevala, njezine pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju.

Ulaznice za oba koncerta dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.

Christian Eriksen
Josip Vincelj
Naš priznati kardiolog objasnio što se dogodilo s Dancem Eriksenom: Da je infarkt, osjetio bi bol...
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac