Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Queer Zg

Afričke plesačice šarmirale Zagreb

PXL_120423_1904
PIXSELL
24.04.2012.
u 14:57

Ciničan, oštar kritički pogled na rasnu politiku i kolonijalno naslijeđe dobrodošao su odmak od stereotipnog viđenja afričke umjetnosti iako autorice zapravo nisu rekle ništa što već nismo znali

Iako najavljena kao predstava koja će se baviti odnosom dviju žena temeljenom na dugoj korespondenciji, “Prepiske” afričkih plesnih umjetnica Kettly Nöel i Nelisiwe Xaba, kojima je otvoren 10. Queer Zagreb festival, prije svega su predstava o identitetu, koliko ženskom i plesačkom, toliko i crnačkom i afričkom. Ciničan, oštar kritički pogled na rasnu politiku i kolonijalno naslijeđe dobrodošao su odmak od stereotipnog viđenja afričke umjetnosti iako autorice zapravo nisu rekle ništa što već nismo znali. Unatoč tome, mješavinom naoko naivnog šarma i ležernosti te povremenim eksplozijama snažnog stava, izvođačice su šarmirale publiku okupljenu u Zagrebačkom plesnom centru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije