Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLI DVOJNIK

50 Cent glumi tamnoputog doktora Jekylla i gospodina Hydea?

14.05.2009.
u 14:20

Dok se Keanu Reeves još nije ni počeo pripremati za dvostruku ulogu dr. Jekylla i zlog g. Hydea, koji predstavlja sve loše strane dobrog liječnika koje se oslobađaju uz pomoć neobičnog napitka, već stiže i vijest o konkurenciji koju će taj film imati. Ne samo da je u pripremi i konkurencija Keanuovu filmu iz iste producentske kuće – pored modernog "Jekylla" Univerzal planira i vjernu ekranizaciju smještenu u viktorijansko doba, koju bi režirao Guillermo del Toro – nego se pojavio i još jedan konkurentski film.

Kultni italoamerički redatelj žestokih filmova Abel Ferrara ("Ms .45", "Kralj New Yorka", "Zli poručnik") također će režirati modernu verziju klasične priče Roberta Louisa Stevensona o liječniku koji napitkom pokuša istjerati zlo iz sebe, ali postane podvojena osoba s jednom potpuno zlom polovicom. No, u Ferrarinoj verziji glavne uloge glumit će Oscarom i Zlatnom plamom nagrađeni Forrest Whitaker i popularni reper Curtis Jackson, poznatiji kao 50 Cent.

Još nije jasno hoće li njih dvojica glumiti dvije polovice osobe iz naslova, ili će jedan od njih igrati obje, a drugi preuzeti npr. ulogu Jekyllova prijatelja dr. Lanyona, ili pripovjedača g. Uttersona. (Zlobnici kažu da je Ferrara mogao lijepo uštedjeti da je uzeo Eddyja Murphyja za obje uloge; Murphy je već glumio u "Luckastom profesoru", remakeu humoristične verzije Jekylla i Hydea koju je snimio Jerry Lewis.)

Snimanje počinje na ljeto, pa će između Ferarrina filma i onog s Keanuom Reevesom biti mrtva utrka koji će prije stići u kina.

Dr. Keanu i mister Reeves

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije