Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
volonteri traže pomoć

Zagreb treba uređena hranilišta i stacionar za oporavak bolesnih uličnih mačaka

Hranilišta za mačke
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
23.11.2016.
u 21:25

Mačkama treba mirno mjesto gdje bi se oporavljale pod veterinarskom skrbi, a nakon toga vratile na hranilišta na kojima bi bile i drvene kućice

Nakon najave da će Zagreb graditi azil za mačke, o svojim idejama progovorili su i volonteri koji se brinu o uličnim mačkama, kako onim ostavljenim i odbačenim, tako i onim bolesnim i ozlijeđenim.

Kažu, pozdravljaju najavljenu brigu Grada za mačke, no ističu da se ne smije zaboraviti kako su mačke teritorijalne životinje. Zbog toga je svako njihovo dislociranje, pa i u dobroj namjeri u azil, za njih stresno. Uz to što stres može pogubno djelovati na njihovo zdravlje, i uz to da je riječ uglavnom o nesocijaliziranim i poludivljim mačkama, smatraju kako je bolje rješenje od azila briga o njima na hranilištima, ali puno kvalitetnija od sadašnje. I tu vide ulogu Grada, koji je zadužen za privedbu Zakona o zaštiti životinja. Upravo Grad mogao bi se uključiti u gradnju organiziranih i uređenih gradskih hranilišta za ulične mačke.

- U gradu ima oko 40-ak mačjih hranilišta i o njima privatno brinemo sami, u svoje slobodno vrijeme. Financiramo se vlastitim sredstvima i iz donacija građana, prikupljajući novac za preživljavanje njihovih stanara, za hranu, sterilizacije/kastracije kao nužni i jedini način kontrole mačje populacije te za podmirivanje veterinarskih troškova liječenja ozlijeđenih i bolesnih životinja. Ono što ne možemo sami i trebamo pomoć je gradnja stacionara za bolesne mačke i one koje su u fazi liječenja, koje prolaze program sterilizacije/kastracije. Njima treba mirno i sigurno mjesto za oporavak pod veterinarskom skrbi, do trenutka kad se zdrave mogu vratiti na hranilišta - ističu volonteri. Predlažu i da se dio novčanih sredstava namijenjenih gradnji azila za mačke preusmjeri na uređenje gradskih hranilišta, i to postavljanjem drvenih kućica.

Volonteri pozivaju sve koji ih žele podržati da to učine i svojim potpisom na peticiji. Pomoć u realizaciji svojih ideja potražit će kod nadležnih gradskih službi. Peticiju možete potpisati na

http://www.peticija24.com/hranilita_i_stacionar_za_bolesne_uline_make

Komentara 1

LI
liliZG
16:39 02.12.2016.

+sterilizacija+kastracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije