Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Bijeli šećer nije zdrav, ali poslužit će odlično za ovo...

umjetni zaslađivači
Foto: Thinkstock
18.04.2017.
u 09:47

Izrežite dvolitarsku plastičnu bocu na pola te u donji dio boce ulijte šećer i vodu. Gornju polovicu boce preokrenite naopako i ugurajte u donji dio boce tako da grlo dodiruje zašećerenu vodu.

Bijeli, rafinirani šećer neprijatelj je našeg zdravlja i trebali bismo ga izbjegavati u svakodnevnoj prehrani.

No, prije nego ga odlučite baciti iz svoje kuhinje, pričekajte. Doznajte za što će vam odlično poslužiti...

Nahranite cvijeće

Možete napraviti vlastitu hranu za cvijeće koja će vaš novi buket očuvati dulje svježim i lijepim. U vazu s cvijećem dodajte žličicu šećera i malo jabučnog octa koji će uništiti bakterije koje se vole hraniti šećerom.

Piling za tijelo

Pisali smo kako je dobro u šampon za kosu, svaki četvrti put kada perete kosu, dodati žlicu šećera. Na taj ćete način napraviti vlastiti piling tjemena, a kosa će biti blistavija. Na isti način djelovat će i na koži pa šećer iskoristite za izradu vlastitog pilinga za tijelo. Šećer djeluje poput kupovnog pilinga jer otklanja mrtve stanice kože i pomaže lakšem upijanju hidratantnih losiona i krema, zbog čega je koža glatkija i nježnija na dodir. Pomiješajte kokosovo ulje s dvostruko više šećera i hranjivi piling je gotov, piše Reader`s Digest.

Ispucale usne

Taj isti šećerni piling možete upotrijebiti i za usne. Stavite malo pilinga na mekšu četkicu za zube i nježno istrljajte usne kako biste uklonili mrtve stanice kože. Kokosovo ulje dobro je i za izbjeljivanje zubiju.

Učinite laktove glatkima

Za piling na područjima tijela s grubljom kožom, poput koljena ili laktova, pospite šećer na prerezanu polovicu limuna. Lakat otisnite na limun i trljajte naprijed-nazad.

Uklonite višak masnoće

Imate li naviku puno raditi u garaži ili kuhinji te su vam ruke često masne od ulja, dodajte malo šećera u tekući sapun kojim perete ruke. Šećer ima abrazivni učinak koji uništava masnoću.

Uklonite ruž sa čaše

Ako mrlja od ruža nije otišla ni nakon strojnog pranja u perilici, pokušajte je ukloniti uz pomoć šećera. Na rub mokre čaše na mjestu gdje se nalazi mrlja, namažite šećer i gledajte kako mrlja nestaje.

Klopka za komarce

Izrežite dvolitarsku plastičnu bocu na pola te u donji dio boce ulijte šećer i vodu. Gornju polovicu boce preokrenite naopako i ugurajte u donji dio boce tako da grlo dodiruje zašećerenu vodu. Oblijepite plastiku samoljepljivom trakom i zamka je gotova. Komarce će privući šećer, a jednom kada uđu u bocu, više neće moći izići.

Očistite mlinac za kavu

Ulijte ¼ šalice šećera u mlinac za kavu i zatim ga obrišite krpom ili prstom. Istresite šećer i još jednom prebrišite mlinac. Šećer će poslužiti kao abraziv te će oribati ostatke kave, a uspješno će upiti i ulje koje ostavlja kava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije