Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nejednak razvoj

Kroz poseban program Slavonija, osigurale bi se 2,5 milijarde eura za taj kraj

Tomislav Tolušić, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2016.
u 15:41

-Zbog podjele na dvije statističke regije u istom položaju su Zagreb i Beli Manastir, što nikako ne doprinosi ostvarenju osnovnog cilja kohezijske politike Europske unije, a to je ravnomjeran razvoj svih područja u Hrvatskoj, rekao je Tolušić.

Uvođenjem posebnog programa za Slavoniju, Ministarstvo regionalnoga razvoja namjerava osigurati 2,5 milijardi eura iz fondova Europske unije isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Priopćili su to iz ministarstva. Po uzoru na Poljsku, uvođenje programa „Slavonija“ pomoglo bi, ističe se, razvoju slavonskih županija, Hrvatska bi bila bliže ostvarenju ravnomjernog razvoja svih područja, a spriječilo bi se i demografsko nazadovanje toga kraja.

-Zbog podjele na dvije statističke regije u istom položaju su Zagreb i Beli Manastir, što nikako ne doprinosi ostvarenju osnovnog cilja kohezijske politike Europske unije, a to je ravnomjeran razvoj svih područja u Hrvatskoj. Trenutno je stopa sufinanciranja EU projekata jednaka u svim gradovima i iznosi 45 posto, dok bi izmjenama statističkih regija i uvođenjem ovog programa, poduzetnici u Slavoniji mogli dobiti i do 70 posto EU sredstava za svoje projekte – naveo je ministar Tomislav Tolušić.

Kroz novi program Slavoniji bi bilo na raspolaganju 2,5 milijardi eura za ulaganja u poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i sektor energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar mlijeko
mlijeko
23:40 29.08.2016.

Sama i ideja o ovako nečemu zaslužuje sve pohvale..bravo..

Avatar Melankolija
Melankolija
07:46 30.08.2016.

U Slavoniji ce ostati samo oni kojima je adz podjelio mirovine i privatizacijski lopovi.

DO
doktorica
14:52 30.08.2016.

Imamo i previše programa koji se desetljećima ne realiziraju,jer je uhljebima samo važna parlaonica-treba njih sve potjerati iz kancelarija na polja,ionako su svi pobjegli sa sela a sada glume nekakve eksperte.Dosta laži,krenite na polja ,a ne da jedemo trulo voće koje skupo prodaje Todorić i ostali mešetari!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije