Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO 18 KOŠEVA

Simon: Da nismo pobijedili, javila bi se depresija i 'partizanske' priče

Hrvatska Argentina
Foto: Ramon Navarro/UESyndication/PIXSELL
31.08.2014.
u 17:46

- Pobijedili smo timskim duhom. Da smo ustuknuli opet bi se pojavila depresija i stare “partizanske” priče - rekao je Simon

Samo dan nakon sretno iščupane pobjede nad egzotičnim suparnikom (Filipini), Hrvatska je nadjačala službeno treću košarkašku zemlju svijeta (Argentinu). U pobjedi od 90:85, uživali smo u predstavama Simona (18 koševa), Bogdanovića (16 koševa, 7 skokova), Šarića (16 koševa, 9 skokova), ali i Olivera Lafayettea.

A jedan od njenih junaka bio je i Luka Žorić, strijelac našeg 90. koša, za čiji je defenzivni doprinos izbornik Repeša kazao:

- Početkom treće četvrtine Žora je napravio sjajan posao. Bio je spreman žrtvovati se za momčad. Izmučio je Scolu pa je njegov posao Tomić samo finiširao.

Luis Scola je doduše zabio 30 koševa (šut iz igre 11-19), ali ga je Žora u završnici nekoliko puta omeo, baš kao što je to suparničkim razigravačima činio Lafayette. I njega je izbornik hvalio:

- Oliver je u napadu donosio jako dobre odluke, a obranu je igrao iznimno dobro.

Simon: Otvorilo mi se

A hrvatske navijače prvi je zagrijao Kruno Simon koji je u početno vodstvo Hrvatske 15:7 ugradio tri trice odnosno 11 koševa.

- Otvorilo mi se. Povukao sam. Ostavili su me par puta samog i ja sam pogodio. No, bitnije od toga je bilo da smo se pobili s njima i da smo igrali timski. Pobijedili smo timskim duhom. Da smo ustuknuli opet bi se pojavila depresija i stare “partizanske” priče - zaključio je Simon, igrač koji je za argentinske medije bio najveće otkriće.

>> Ukić: Velika pobjeda, konačno smo nadišli dječje bolesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije