Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za SP

Prvi poraz Hrvatske: Žorić i Šarić odlični, ostali u sivilu

Hrvatska košarkaška reprezentacija, Češka, Eurobasket (1)
Igor Kralj/Pixsell
08.08.2014.
u 23:41

U drugoj utakmici turnira, u dvoboju tijesne završnice, Grčka je pobijedila Srbiju (66:64). Za Grke je najviše zabio centar Reala Bouroussis (19)

Nakon tri uzastopne pobjede, prvi poraz u pripremnim utakmicama za Svjetsko košarkaško prvenstvo Hrvatska je doživjela večeras u francuskom Pau, protiv reprezentacije domaćina (71:81). Bila je to predstava naših s puno oscilacija pri čemu će im prva (10:24) i posljednja četvrtina (7:24) ostati u prilično lošem sjećanju, a treći kvartal kao model prezentacije vlastite moći (31:13).

No, do pada u posljednjoj četvrtini ne bi došlo da izbornik Jasmin Repeša nije odlučio i malo promiješati karte pa su mu neki aduti ostali na klupi. Do prednosti od 10 koševa razlike naši su došli zahvaljujući atletskoj petorci Ukić, Hezonja, Bogdanović, Šarić i Žorić te odličnoj napadačkoj igri Žorića i Šarića. Nažalost, nakon trice Babića za 69:59, uslijedile su izgubljene lopte Tomića i Babića, potom promašaji iz čistih situacija i domaćini su učas izjednačili (71:71). I u razdoblju koje je uslijedilo lo naši su promašivali otvorene šuteve, a naš najbolji pojedinac Luka Žorić dvaput je izblokiran pod košem.

Na drugoj strani zabijali su Huertel (preko Lafayettea) i centar Gobert i tricolori su napravili 22:2.

- Ovo je prva utakmica u kojoj smo u igru uključili naknadno pristigla četiri igrača, Bogdanovića, Žorića, Tomića i Ukića i to je rezultiralo oscilacijama u igri. No, moramo početi igrati zajedno, oplemenjivati sustav igre i podizati formu. Zadovoljan sam s nekih 20-tak minuta igre, dok su početak i kraj bili katastrofični - kazao je izbornik Repeša koji nije htio isticati nikoga od svojih štićenika.

No, zato ćemo mi podvući učinke centra Luke Žorića (20 koševa, 5 skokova) i krilnog-centra Darija Šarića (17 koševa, 5 skokova). Nažalost, vanjska linija sinoć je bila lošiji dio momčadi. Babić i Hezonja ostali su bez koševa, Ukić je ubacio tri, a Simon četiri koša. Naš najbolji šuter Bojan Bogdanović pucao je 2-10 i postigao osam koševa, a novi hrvatski Amerikanac Lafayette pucao je 2-7 i uknjižio šest koševa i 4 asistencije.

U drugoj utakmici turnira, u dvoboju tijesne završnice, Grčka je pobijedila Srbiju (66:64). Za Grke je najviše zabio centar Reala Bouroussis (19), a kod naših današnjih suprnika Bogdan Bogdanović (11) i Vladimir Štimac (10). Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u 16.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije