Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA I DALJE BEZ IZBORNIKA

Nakon Perasa, otpao i Spahija: Kasno je za to

Neven Spahija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
12.03.2016.
u 12:15

Žao mi je što je Savez izgubio vrijeme jer se znalo da Peras neće moći. Nisam htio da HKS bude taoc mojih pregovora s klubom – kaže Spahija

U samo 24 sata hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez dva ponajbolja kandidata za izbornika. Najprije je predsjedničkim dekretom otpao Velimir Perasović, a onda je to sam učinio i Neven Spahija koji nam je kazao:

– Nazvao me Rađa kojem sam se morao zahvaliti na ponudi. Da su javili prije mjesec dana možda bih započeo pregovore sa svojim klubom. Sada je za to prekasno jer to više ne mogu staviti pred trenera Budenholzera koji mi je već napravio vrlo zahtjevan ljetni raspored. A s druge strane, ja ne želim držati HKS kao taoca nekih mojih pregovora s klubom. Žao mi je samo što je Savez izgubio vrijeme jer se već i prije dva mjeseca znalo da Peras neće moći, a on je bio i moj kandidat.

Šuker u problemima

Nažalost, to što spominje Spahija i nama je bilo poprilično vidljivo, ali ne i ljudima iz Saveza. A koliko smo bili u pravu uvjerili su se u četvrtak stručni tajnik HKS-a Joke Vranković i predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa kojima je predsjednik Perasova kluba Josean Querejeta osobno isporučio odbijenicu, po kratkom postupku.

A takva odluka kao da je bila očekivana za predsjednika HKS-a Ivana Šukera, kojemu to nije jedini košarkaški problem jer na Upravnom sudu mora dokazivati da nije u sukobu interesa i da može obnašati tu dužnost:

– Nisam gajio velike nade, no žao mi je što Peras nije dobio priliku popraviti ljetos učinjeno. Žao mi je i što se Spahija zahvalio na ponudi pa sada moramo sjesti i vidjeti što dalje. Jedno od rješenja je i da se toga primi netko od trenera iz Stručnog savjeta u kojem sjede Petrović, Mršić, Mulaomerović, Nazor, Jusup, a tu je i Kukoč.

A razmišlja li predsjednik o tome da nazove Jasmina Repešu, jedinog trenera koji nas je kroz iste takve kvalifikacije odveo na Olimpijske igre i tamo bio šesti?

– Bez obzira na sve tonove s kakvima je ispraćen iz Hrvatske, ja sam siguran da on ne bi rekao ne. On je uvijek bio korektan. No, ja moram poštivati Stručni savjet jer ako sam te ljude predložio onda moram i poštivati njihovo mišljenje.

Qurejeta zavlačio

Otkako je Hrvatska uvrštena u kvalifikacijski turnir za OI, prošlo je čak sedam tjedana.

– Nije se izgubilo vrijeme jer smo dogovarali pripremne utakmice. Novi izbornik imat će 45 dana da komunicira s igračima, no bitno je da su naši glavni igrači kao Bogdanović, Tomić, Šarić, Hezonja i Simon spremni i puni volje da zaigraju – i dalje je optimističan Šuker.

Nažalost, mi baš i nismo. Posebice ne vezano za to da će baš svi naši glavni igrači odazvati, a posebice Ante Tomić koji bi mogao izostati zbog izvjesnih obiteljskih razloga.

Do jučer ni Šuker ni Rađa nisu kontaktirali Spahiju što su oni pravdali željom da se nikoga novog ne uvodi u igru dok se ne raščisti situacija oko Perasa. Šteta, jer da su ga prije nazvali, imali bi bolju sliku o psihološkom profilu Querejete kojeg Spahija zna vrlo dobro jer je i njemu bio predsjednik pa on zna kako razmišlja taj osobenjak premazan svim mastima.

A dotični doista nije bio korektan prema HKS-u. Ako je već bio tako kategoričan, mogao je preko Perasa poručiti Hrvatima da nemaju po što dolaziti.

– Ja mogu razumjeti važnost Perasa kao trenera za klub, ali ne mogu razumjeti zašto nas je Qurejeta toliko zavlačio. Mogao nam je ovo isto reći i prije mjesec dana – kazao je Rađa koji još uvijek nije zabrinut što Hrvatska manje od četiri mjeseca prije kvalifikacija još nema izbornika.

>>Velimir Perasović neće biti izbornik, Savez mora pronaći novog kandidata!

Komentara 9

HH
helgin@hogar
15:53 12.03.2016.

vrankovi i radja nisu znali , a suker je znao da spahija nece moci!!! hrvatska kosarko zelim ti da budes u blatu dok god je ova prikaza na celu hks-a. jel moguce da cemo zaliti za radicem???

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
12:44 12.03.2016.

Ova cijela situacija samo dokazuje koliko je košarka u HR nebitan i mali sport. Pa gdje bi se ovako što dogodilo nogometnoj reprezentaciji,za nju se trgaju treneri koji će biti izbornik a HKS mora moliti na koljenima da se netkoo odazove i prihvati funkciju.I ovaj mrmak Šuker,prvo je upropaštavao državu kao ministar financija a sada će dotući i ovu bijednu košarku...

PO
PowerPoint
13:05 12.03.2016.

Kakva panika, bez veze, kao da sutra počinju pripreme. Svašta. Ima i više nego dovoljno vremena da se riješi pitanje izbornika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije