Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

Hrvatska dobila domaćinstvo Eurobasketa!

Hrvatska košarka
Foto: FIBA
08.09.2014.
u 16:22

Francuzi su najavili da će nogometni stadion u Lilleu pretvoriti u košarkaško igralište pa bi finalu moglo svjedočiti 30 tisuća gledatelja! S time se nismo mogli mjeriti.

Hrvatski poklonici košarke moći će sljedećeg rujna bodriti svoju reprezentaciju u zagrebačkoj Areni jer će Hrvatska biti jedan od četiri domaćina Eurobasketa 2015. godine. Tako je, na svojoj sjednici, odlučio upravni odbor Fiba Europe.

Europska košarkaška vlada odlučila je da će se, umjesto u Ukrajini, Europsko prvenstvo igrati u četiri zemlje. U Hrvatskoj (Zagreb), Francuskoj (Montpellier), Njemačkoj (Berlin) i Letoniji (Riga) pri čemu će Francuska u Montpellieru biti domaćin jedne od četiri skupine, a potom i završnice u Lilleu koja će se igrati po novom formatu, s eliminacijskim utakmicama od osmine finala.

Na sjednici Boarda hrvatsku je kandidaturu prezentirala glasnogovornica Hrvatskog košarkaškog saveza Andrea Hitner.

Savez je dobio garancije Vlade Republike Hrvatske za potrebna financijska sredstva, a prvotni je plan bio da se jedna skupina, ona u kojoj je Hrvatska, igra u Zadru, a završnica u Zagrebu.

Nažalost, Francuzi su najavili da će nogometni stadion u Lilleu pretvoriti u košarkaško igralište pa bi utakmicama završnice moglo svjedočiti 28 tisuća gledatelja! S time se nismo mogli mjeriti i moramo biti zadovoljni i onime što smo dobili.

Detaljan raspored bit će objavljen u nadolazećim tjednima.

>> Vlada dala suglasnost, Hrvatska će se kandidirati za Eurobasket!

Komentara 19

Avatar hrvatsko_kraljevstvo
hrvatsko_kraljevstvo
16:28 08.09.2014.

Njemački član Boarda je kazao 'Francuska, Hrvatska i Njemačka su jedna velika obitelj. Eto Nijemci nas pogurali ,hvala im

MA
Majur
16:49 08.09.2014.

Dobro,odlično....publike će bit to je ziher,a sad nam dajte Perasovića za trenera da više nema repeše na tv sa glupim frazama tipa:"mi smo morali bolje da skačemo,mi učimo iz grešaka,ova utakmica nam je pouka za sljedeće itd itd"....

DU
Deleted user
18:30 08.09.2014.

Hrvatska dobila domaćinstvo Eurobasketa a Hrvati nove poreze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije