Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interliber

Zapisi Zdenke Heršak o Marinkoviću, Daviču...

05.06.2013.,  Zagreb - Glumica Zdenka Hersak.Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
16.11.2014.
u 19:30

U intimističkoj prozi Zdenka Heršak se sjeća likova iz svog života kao što su veliki pisci Ranko Marinković, Danilo Kiš i Oskar Davičo, ali i redatelj Vanča Kljaković...

"Nosili me vihori" zove se autobiografska knjiga hrvatske kazališne, filmske i televizijske glumice Zdenke Heršak, koju je VBZ trebao predstaviti danas, posljednjeg dana Interlibera, odgođena je za idući tjedan.

"Mi smo u vrijeme kada sam ja bila mlada mogli živjeti bez kruha, ali bez ljubavi ne...", izjavila je svojedobno Zdenka Heršak, koja već niz godina s uspjehom objavljuje autobiografske zapise. No u svojoj novoj autobiografskoj knjizi koju je uredio Drago Glamuzina ugledna glumica otvoreno je progovorila i o ljubavi i erotici.

U intimističkoj prozi Zdenka Heršak se sjeća likova iz svog života kao što su veliki pisci Ranko Marinković, Danilo Kiš i Oskar Davičo, ali i redatelj Vanča Kljaković... Čitatelji knjige "Nosili me vihori" tako će biti upoznati s do sada skrivenim dijelovima života velikana pisane riječi koji su itekako obilježili vrijeme u kojem su djelovali. Riječ je o osobnostima koje su ostale intrigantne do današnjih dana, ali i čije djelo interesira nove generacije ljubitelja književnosti.

Glumica Zdenka Heršak još je 1998. godine izdala "Jedan kišni oblak", zbirku dramskih tekstova. Kasnije je pisala i igrokaze za djecu, autobiografske zapise i sjećanja te knjige aforizama i radiodrame. Među njima se posebno ističe "Istina na pijesku", knjiga zapisa, razmišljanja o pročitanim knjigama, analiza... 

>> Knjižari ga se boje, izdavači se žale, a čitatelji profitiraju

>> Stari naslovi već za 
tri kune, a popusti na nova izdanja 20 posto

Komentara 2

B7
b7
07:38 17.11.2014.

Sve do sada napisano rukom gospođe Heršak sjajno je i treba ne samo čitati nego i mati na dohvat ruke , bravo !

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
00:16 17.11.2014.

Tako romantican naslov --Nosili me vihori -- kao da se radi o pjesmi Vesne Parun! Postoji li elektronicko izdanje za brzi download? Pohvale gdji Hersak na svestranosti i velikoj dusi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije