Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERLIBER

Knjižari ga se boje, izdavači se žale, a čitatelji profitiraju

06.11.2014., Zagreb - Odrzana konferencija za medije povodom najave otvorenja 37. medjunarodnog sajma knjiga i ucila Interliber. Damir Djurovic, Bojan Markov, Slavica Lakic, Marina Pavkovic, Zoran Usuric i  Neven Anticevic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpić/Pixsell
11.11.2014.
u 13:59

Uz najnovije naslove iz cijele regije najveća je pomama za starijim izdanjima koja se prodaju uz velike popuste

 

Kalendarski slučaj htio je da se ovogodišnji Interliber otvara na Martinje. Ipak, malo će biti ljudi iz izdavačkog sektora koji će u utorak ispijati pjenušac nazdravljajući uspješnoj poslovnoj godini. Ni autori neće biti u slavljeničkom raspoloženju ako se zna da je prosječan honorar za knjigu u Hrvatskoj oko tri tisuće kuna. O knjižarima ne treba ni trošiti riječi. Njima je Interliber najveća konkurencija koja će ovih šest dana opustošiti preživjele. Već godinama Interliberu se najviše vesele čitatelji koji nisu odustali od kupnje knjiga. Oni znaju da ih na Velesajmu dočekuje na stotine novih domaćih i regionalnih naslova koje su nakladnici žalopojkama unatoč ipak objavili.

Još je veća pomama za starijim izdanjima koja se mogu kupiti sa znatnim popustima. Velika je navala kod svih nakladnika koji prodaju stručnu literaturu, ali i knjige za djecu i mlade. Iz godine u godinu sve više čitatelja iz susjednih zemalja (u tome prednjače školarci) organizirano dolazi na Interliber, ako ništa drugo, a ono na izlet i barem kratkotrajni bijeg od stvarnosti. Istina je jednostavna. Da Interlibera nema, trebalo bi ga izmisliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije