Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za Mantel

Hilary Mantel dobila drugog Bookera za povijesni roman

hilary mantel
Press Association/Pixsell
17.10.2012.
u 11:59

Britanska književnica Hilary Mantel prva je žena koja je osvojila dvije Bookerove nagrade. Drugog Bookera dobila je za roman "Bring up the Bodies".

Britanska književnica Hilary Mantel prva je žena koja je dva puta dobila nagradu The Man Booker. Drugu nagradu osvojila je povijesnim romanom "Bring up the Bodies", drugim dijelom trilogije o kontroverznom engleskom državniku Thomasu Cromwellu. Prvi dio trilogije "Wolf Hall" nagrađen je 2009. godine, a taj je povijesni roman preveden i na hrvatski (prevoditelj Petar Vujačić), a objavio ga je VBZ. The Man Booker laureatkinji donosi 50.000 funti, a zanimljivo je da niti jedan britanski pisac tu nagradu nije osvojio dva puta.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
autoritet
15:19 17.10.2012.

Sjajno Nisam niti znao da je fantastični Wolf Hall prvi dio trilogije - nadam se brzom prijevodu na hrvatski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije