Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANJENA IGRA Zaboravljivi odrasli omogućili nestašluk

Klinci ‘osvojili’ hidrant i polijevali srušeni hotel Korana

20.05.2009.
u 16:11

Predvečer je. Brojni građani Karlovca šetaju uz Koranu ili se rekreiraju na atletskom stadionu, a skupina djece stare otprilike 10-12 godina pronašla je novi način zabave. Mališani su uvijek skloni nestašlucima, a kada im to odrasli olakšaju...

Zabava iz dosade
Iz dosade su, zahvaljujući dostupnosti posebnog ključa koji bi trebao biti zaštićen, otvorili hidrant, koji se nalazi na zelenoj površini ispred polurazrušenog hotela Korana, i polijevali uokolo vodom, jedni po drugima i po parkiranim automobilima. Osim što su se izložili opasnosti da sebe ili nekog drugog ozlijede jakim mlazom, potrošili su puno vode.

– Pogledajte što rade! Nije to prvi put, već sam ih prije vidio. A onda se čudimo kad dobijemo velike račune za vodu. Nakon što im ta igra dosadi, svi se razbježe – rekao nam je stariji gospodin, prolaznik, koji je u to vrijeme šetao psa pokraj hotela Korana.

Ubrzo nakon što su se djeca “zabavila” i razišla stigli su policija i radnici Čistoće s cisternom, u koju iz hidranta crpe vodu za pranje ulica.

– Mi radimo u tri smjene i ne možemo stalno paziti na hidrant – rekli su radnici Čistoće. Doznali smo da oni jedini imaju ključ za hidrant, koji je Čistoći na korištenje iznajmila tvrtka Vodovod i kanalizacija. Za potrošnju vode uredno im ispostavljaju račune.

– Nitko nam još nije prijavio da djeca otvaraju hidrant. Njega je u pravilu nemoguće otvoriti bez posebnog ključa. Očito se ključ nalazio tamo kad su djeca sama, bez ičije pomoći, otvorila vodu – kazao je Josip Vlašić, tehnički rukovoditelj poduzeća Vodovod i kanalizacija.

Uputili smo i PU karlovačkoj upit jesu li možda dosad dobili prijave da klinci otvaraju hidrant.

Pranje ulica
Međutim, do zaključenja današnjeg broja Večernjeg nismo dobili odgovor. No, radeći na ovoj temi, osim činjenice kako, u slučaju da radnici “zaborave” odnijeti ključ, pa svatko može otvoriti hidrant, koji je prije bio namijenjen za zaštitu od požara i napajanje vode hotela Korana, iznenadio nas je i podatak da se ulice peru čistom pitkom vodom.

Želite prijaviti greške?