Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar popovski:

Želim biti ravnatelj ZKM-a jer on spaja ljude i projekte

27.02.2014., Zagreb - Aleksandar Popovski, redatelj predstave koja igra u kazalistu Kerempuh Zivio Harms! Cuda postoje.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
06.11.2014.
u 13:28

Ostala četiri kandidata za čelno mjesto ZKM-a su žene – očekivane Snježana Abramović Milković, Urša Raukar te dvije kandidatkinje izvan kuće - Vitomira Lončar i Snježana Banović

– ZKM vidim kao pravo mjesto za razvoj međunarodne karijere jer se ondje događa dobar spoj važnih i vrijednih ljudi i projekata – rekao je makedonski redatelj Aleksandar Popovski, najveće iznenađenje među pet prijavljenih na natječaj za prazno ravnateljsko mjesto u ZKM-u.

Popovski je u Kerempuhu režirao predstavu "Živio Harms! Čuda postoje" koja je premijeru imala u ožujku, a već u svibnju u Istanbulu napravio je novu predstavu "Graditelji carstva" prema tekstu Borisa Viana. Nakon ljeta radio je u Sloveniji gdje je tekst Gorana Stefanovskog "Figurae veneris historiae" postavio na daske ljubljanskog SNG-a.

Ostala četiri kandidata za čelno mjesto ZKM-a su žene – očekivane Snježana Abramović Milković, koja je u karijeri radila na projektima u ZKM-u i zbog koje se promijenio i Statut kazališta kako bi se mogla natjecati, te članica ansambla Urša Raukar. Na natječaj su se javile i dvije kandidatkinje izvan kuće – Vitomira Lončar, suvlasnica Male scene i redateljica Snježana Banović, profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti.

>> Ne postoji klasičan ili teatar za mlade, nego isključivo uzbudljiv ili dosadan

>> Brijunske ljetne igre zapravo su obiteljski i kumski biznis za naš novac

Komentara 2

IV
IvanXXIII.
14:49 06.11.2014.

A moglo bi biti tako da i te četiri žene imaju nešto biografije? Je li to sponzorirani članak koji unaprijed slavi ono što je već riješeno? Otkako u kazališnom životu grada Zagreba divlja Bandićev kadar, nijedan od sličnih natječaja nijeje proveden a da ishod nije bio unaprijed zadan! Dokle?

MH
mrtav-hladan
17:56 06.11.2014.

Sto mi izbrisa komentar Oblak ti poljubim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije