Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Vrijeme je da Igre dobiju izvedbenu dvoranu

Dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
01.08.2014.
u 15:00

Festival slavi 65. obljetnicu, ali još nemamo dvoranu u Dubrovniku, rekao je intendant Igara Krešimir Dolenčić

        'Ovdje je uobičajeno da Igre imaju 47 sunčanih dana', kaže Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara i time potvrđuje nevjerojatnu klimatsku situaciju u kojoj se našao naš najpoznatiji ljetni festival u svojoj 65., slavljeničkoj godini. Potvrđuje te riječi i sjećanja najstarijih Dubrovčana. Vrijeme i nepogode ovih su dana naime najčešća tema svih razgovora u gradu, a nitko se ne sjeća kada su kiše i nevere toliko zaprijetile programu festivala.

U srijedu su tako zbog kiše i velikih valova bili otkazani svi programi: nastup Linđa na taraci tvrđave Revelin i druga izvedba Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Bariccoa "Ocean more”, predstave koja je doslovno umočena u more na kupalištu Šulić. Svima koji su kupili ulaznice novac je vraćen ili su ih zamijenili za neke druge termine. Ivana Medo Bogdanović, koja je desetak godina profesionalno vezana uz festival, objašnjava kako je bilo godina u kojima je kiša spriječila generalnu probu svečanog otvaranja, ali bi se nakon podizanja zastave Libertas na Orlandov stup sve kao čudom riješilo. Znalo je biti ljetnih pljuskova, razmišljalo se o premještanju pokojeg koncerta, ali nikada u povijesti Igre nije pogodila ovakva klimatska katastrofa.

– Ove smo godina do sada dva koncerta iz Kneževa dvora premjestili u kazalište, a morali smo otkazati sve programe u jednoj večeri. To, naravno sa sobom vuče financijske posljedice jer mi, naravno, računamo na vlastiti prihod. Nadamo se da ćemo gubitke nadoknaditi do kraja festivala, to više što meteorolozi kažu da bi kišama ipak mogao doći kraj – kaže Ivana Medo Bogdanović.

Cijela priča kao da na najneugodniji način naglašava riječi intendanta Igara Krešimira Dolenčića, koji uporno ističe činjenicu da festival slavi svoju 65. obljetnicu, ali još nema izvedbenu dvoranu u Dubrovniku. I njemu osobno, kao intendantu, ali i kao redatelju, nedostajat će ta (zasad) jedna olujna noć jer upravo s Festivalskim dramskim ansamblom privodi kraju probe za drugu ovoljetnu premijeru Držićeva “Dunda Maroja”, koja je zakazana za 9. kolovoza.     

>> Odlični 'Ekvinocijo' iduća tri dana na Igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije