Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naglasak

Kada ćemo na predstave o Liniću i Obersnelu?

Praizvedba Frljićeve predstave
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
21.11.2014.
u 12:24

Frljić je na tribini Upotreba činjenica u kazališnom predstavljanju stvarnosti devedesetih poručio da mu se može pucati u glavu, ali da on ostaje u Rijeci sve dok ima upravljačku i umjetničku autonomiju

Duhovi su izašli iz boce. Prvo je nova uprava riječkog HNK Ivana pl. Zajca na pročelje zgrade izvjesila transparent o riječkom LGBT kazalištu, pa onaj Hrvatsko-talijansko kazalište, a onda i sliku Bojana Glavaševića i rečenice "Ja ne mrzim" i "Heroj, a ne zločinac". Onda su branitelji na dan pada Vukovara u duhu Frljićeve parole Kazalište narodu izvjesili transparent "Reći ću vam samo jednu stvar – zapamtite Vukovar", parafrazirajući pjesmu Antuna Šoljana.

Iznad braniteljskog, crvenio se natpis uprave "Hrvatsko apolitičko kazalište". Na dan premijere "Hrvatskog glumišta" u napetoj je atmosferi održana tribina Upotreba činjenica u kazališnom predstavljanju stvarnosti devedesetih. Grupa nezadovoljnih građana (snažnije građe) okupila se ispred teatra koji su čuvali zaštitari. Neki su došli i na tribinu, sjeli u prvi red oči u oči s Frljićem i Marinom Blaževićem, gostom iz Sarajeva Dinom Mustafićem i predstavnikom REKOM-a koji na nivou regije popisuje ubijene, stradale i nestale u svježim sukobima.

Rasprava je bila miroljubiva, a Frljić je poručio da mu se može pucati u glavu, ali da on ostaje u Rijeci sve dok ima upravljačku i umjetničku autonomiju. A onda su uoči premijere istrčali pripadnici Pokreta za Rijeku s popisom "velikana koji su zadužili nas i našu djecu" a na kojem su i Slavko Linić, Vojko Obersnel, Sajonara Čulina... Bio je tu i transparent "2 milijarde eura, Obersnel i Komadina ukrali investitorima". Riječki pokret otpora je jasan. Od Frljića traži tematiziranje aktualnih korupcijskih riječkih zbivanja. Kada ćemo, dakle, u HNK gledati predstavu o Liniću i Obersnelu?

>> Frljićev trik 'žutih gaća'

Komentara 7

EF
epic.flyer
12:47 21.11.2014.

Ovaj Frljić je takvo siroče,koje je to nesretno djetinjstvo,..stvarno mi ga je žao..čovjek bez identiteta..

TV
tvrdapixa
19:29 21.11.2014.

Od nekad uzvišene, civilizirane, kulturne institucije, kazalište se sve više pretvara u javni zahod. Umjesto da uživamo u kulturi, autori se svojski trude da nas šokiraju prostaklukom, golotinjom, opscenim prizorima. Pored intendanta, kazalištu zakonski uvjetovati obavezno zapošljavanje psihijatra!

IV
IvanXXIII.
17:24 22.11.2014.

Ma da, jedino, ta samostilizacija Frljića u žrtve Sotone košta 40.000.000 kuna godišnje. A predstave nigdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije