Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASIPNIŠTVO Grad na četiri rijeke bahato se odnosi prema svom bogatstvu

Karlovačke se ulice peru pitkom vodom!

21.05.2009.
u 16:53

U vrijeme kad se svaka boca pitke vode skupo plaća u trgovinama, a građane svaki mjesec šokiraju sve viši računi komunalnih usluga, karlovačke ulice peru se upravo takvom vodom.

Čista voda
Za pranje ulica i održavanje grada urednim i čistim zaduženo je poduzeće Čistoća, koje vodu uzima u cisternu preko hidranta, koji se nalazi pokraj hotela Korana. Voda je uvijek čista i crpi se iz cjevovoda koji je bio namijenjen za hotel Koranu, dok je radio.

– Hidrant je iznajmljen Čistoći i mi od njih naplaćujemo vodu, jer imamo s njima potpisan ugovor. Naime, iako se već dugi niz godina stalno poteže pitanje kako bi se ulice trebale prati, ili vodom iz rijeka ili kišnicom, do te realizacije nije nikada došlo. Voda bi se, primjerice, mogla pumpati iz Korane, a vrlo lako bi se moglo prići i blizu Kupe, na mjestu gdje se pali krijes na Gazi – rekao nam je tehnički rukovoditelj u Vodovodu i kanalizaciji Josip Vlašić.

Brojne su se vlasti u gradu već izmijenile, ali niti jedna nije riješila veliki problem razbacivanja vodom. Provjerili smo kakva je situacija s pranjem i čišćenjem ulica u drugim gradovima u Karlovačkoj županiji.

Kvalitetna čistilica
U Dugoj Resi koristi se kvalitetna nova čistilica i nema potrebe za dodatnim pranjem vodom.

– Zaista nema nikakve potrebe da se voda troši za pranje cesta, a kamoli pitka – rekla nam je direktorica Komunalnog Duga Resa Antonija Pavlović. U Slunju se ulice u centru i oko Rastoka ne peru vodom, već čistilicom koja usisava i mete. Doznali smo da se u Ogulinu ulice ne peru svakodnevno, a po potrebi za pranje su zaduženi vatrogasni djelatnici.

Želite prijaviti greške?