Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2016.

Kandidati HDZ- a u humanitarnoj biciklijadi od Splita do Solina

Kandidati X. izborne jedinice na listi HDZ-a predvodjeni Damirom Krsticevicem krenuli biciklima prema Solinu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
27.08.2016.
u 19:00

Kolona biciklista krenula iz središnjice te stranke u središtu Splita, a vozili su do Gospinog otoka u Solinu. Putem su im se priključivali ostali biciklisti pa je u jednom trenutku kolona je bila kilometarska

Kandidati HDZ- a u X. izbornoj jedinici Damir Krstičević, Petar Škorić i Andro Krstulović Opara u subotu su sudjelovali u humanitarnoj biciklijadi "Besplatne knjige i lakša školska torba"  od Splita do Solina te usput prodavali majice za pomoć najugroženijim roditeljima u kupnji školskih knjiga.

Biciklijada je održana u povodu dana zaštitnika solinskog mučenika sv. Staša. (sv Anastazije). Kolona biciklista  krenula iz središnjice te stranke u središtu Splita, a vozili su do Gospinog otoka u Solinu. Putem su im se priključivali ostali biciklisti pa  je u jednom trenutku kolona je bila kilometarska.  

Do Solina su stigli za četrdesetak minuta, a u Dujmovači su imali kratku stanku tijekom koje im je Andro Krstulović Opara održao predavanje o sv. Staši.

U  Solinu ih je dočekalo mnoštvo mladih. Biciklijada se održala u organizaciji liste za X. izbornu jedinicu i uz potporu Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom biciklijade su se prodavale majice po cijeni od 100 kuna, koje će se prodavati i na skupovima HDZ- a do početka nove školske godine kada će od prikupljenog novca podijeliti vaučere za školske udžbenike koje će dobiti najugroženije obitelji Splita.

Humanitarnom biciklijadom "Besplatne knjige i lakša školska torba" splitski kandidati promoviraju zdravlje i sigurnost u prometu djece i mladeži, te bicikl kao zdravo i ekološko sredstvo koje se može koristiti tijekom čitave godine.

Majice su bijele boje. S prednje strane je naslikan prometni znak za bicikliste, lik sv. Staše i djece, a s druge strane  piše  "Biciklijada  Split/Solin" s današnjim datumom. Na lijevom rukavu znak je HDZ-a.

>> Tolušić: HDZ u programu za Slavoniju osigurao 2,5 milijarde eura

Komentara 4

RI
Ringo
20:33 27.08.2016.

Biciklijada dužine 6 km. Napadnut Guinisov rekord za najkraću biciklijadu.

IN
ivanjska.noc
19:36 27.08.2016.

Još kad bi se sjetili da na istoj dionici NEMA TRAKE ZA PJEŠAKE A KAMOLI ZA BICIKLISTE, no kome to smeta u divljem zapadu Splita i njegove okolice! Zagreb je drugi planet za ovu jadnu provinciju.

SZ
slaven.zadravec
08:07 28.08.2016.

Naklonost biciklu kao vozilu treba pokazati novim biciklističkim stazama i mijenjanjem prometnih propisa koji diskriminiraju to prijevozno sredstvo (npr silaženje na zebri), a ne paradnom vožnjom na pješačkoj udaljenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije