Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Je li ustaška zmija plavuša ili sponzoruša

\'08.03.2011.,Sibenik- Danas je u Sibeniku boravio i sa svojim clanovima se sastao predsjednik HCSP Josip Miljak a domacin mu je bio Damir Jakelic iz sibenske podruznice.Na zajednickom susretu i tisko
Duško Jaramaz/Pixsell
14.04.2012. u 12:00

Zbog medijske histerije uvjetovane nevjerojatnim izjavama šefa HČSP-a, Milanović je bio isprovociran na reakciju, premda nisam siguran da je zabrana tog skupa vrhunac demokracije.

Bože, kako se s našom sirotinjom manipulira, kako se od naroda radi kolektivni idiot! Ima li bilo čega prirodnijeg od toga da u trenutku rehabilitacije četnika u Srbiji, ovdje traje nadmetanje stranaka u tome tko će žešće osuditi tu sramotu, da traje medijska kampanja koja će s jedne strane klincima koji bi sutra mogli biti meta srpskih noževa objasniti tko su zapravo četnici, a starijima koji, poput predsjednika Josipovića, dvoje tko je Boris Tadić razjasniti da se rehabilitacija događa u Tadićevoj, a ne Miloševićevoj Srbiji?

Ne bi li isto tako bilo logično da uza sve to hrvatska Vlada u širokoj diplomatskoj akciji objašnjava Europi da na njenom tlu upravo traje legalizacija jedne neupitno fašističke ideologije koja je u dva rata na klasičnoj genocidnoj osnovi poklala na tisuće Hrvata i Muslimana?

I da je jedina dilema oko koje bi mogla sada trajati rasprava samo ova: opozvati našeg veleposlanika, a srpskom uručiti oštar prosvjed ili ga ispratiti do Bajakova s porukom: dok ne obavite antifašističku deratizaciju Srbije ne vraćajte se u veleposlanstvo jer ćemo ga zapečatiti do daljega? No, ne samo da se, dok traje legalizacija četništva, ništa od toga ovdje ne događa, nego se perverzni lijevi mainstream odlučio na nevjerojatni spin: umjesto borbe sa živim srpskim fašizmom, krenulo se u borbu protiv fantomskog hrvatskog fašizma tako da se najavom prestanka komemoriranja bleiburške tragedije potraži statistička veličina od 0,1 posto likova koji se još klanjaju Paveliću. Sve valjda kako bi se moglo reći da se “tamo javljaju četnici, a ovdje ustaše” i da je, eto, Josipović bio u pravu, jer da je ustaška zmija još uvijek s nama! I, naravno, pronašli su lika koji hrabro stane ispred TV kamera i gromko klikne da je Jasenovac bio radni logor!

Kod tipova s takvom retorikom čovjek se pita samo jedno: radi li se o originalnom političkom idiotu ili o plaćenom provokatoru? Politička plavuša ili sponzoruša? Jer stati pred kamere kao što je stao lider HČSP-a i na sve naše realne probleme koje imamo reagirati stavom da je Jasenovac bio radni logor to znači zgrabiti loptu s dvije ruke usred šesnaesterca! Osim toga organizirati mimohod kroz Zagreb za generale Gotovinu i Markača i u istom dahu tvrditi da je Jasenovac bio radni logor, to je već definicija klasične provokacije. Ovo tim prije jer u isto vrijeme ići ruku pod ruku s čelnicima mađarskih nacionalista, s onima koji otvoreno zagovaraju aneksiju Međimurja, to znači oponašati Pavelića i u pitanjima teritorijalne izdaje!

Što je htio lider HČSP-a kad se prihvatio organizacije skupa nacionalista Europe zna osim njega samo dragi Bog, no taj skup u najmanju ruku Hrvatskoj ne koristi. No, druga strana medalje pokazuje da sve te stranke posve legalno djeluju u Europi, u koju ćemo dogodine ući.

Zbog medijske histerije uvjetovane ponajprije nevjerojatnim Miljakovim izjavama Milanović je bio isprovociran na reakciju premda nisam siguran da je zabrana tog skupa vrhunac demokracije. Ako su sve te nacionalističke stranke ne samo legalne u drugim državama nego neke i parlamentarne, ako dakle nigdje drugdje njihovi nastupi nisu zabranjeni, onda je doista glupo da mi dociramo Europi što je demokracija i što su to ljudska prava.

Ako je pak govor mržnje koji se očekivao i svojatanje hrvatskog teritorija, što u programu imaju mađarski nacionalisti, razlog zbog kojeg je zabranio skup, onda Milanović nije principijelan. Tadićev govor mržnje slušamo za svaku Oluju pa ga je Hrvatska ipak rado ugostila, a vukovarske ade koje Srbi drže okupiranima nije nikakvo verbalno svojatanje hrvatske zemlje nego gola realnost. Pa ipak, Tadić je naš dragi gost, zar ne? Slovenski nacionalisti svojataju pola Istre, a neofašističke izjave na račun Hrvata kao problematične nacije sijevaju u svakoj ozbiljnijoj prilici. Jesmo li zbog toga zabranili Zmagi Jelinčiču nastupe u Hrvatskoj? Je li ikada Milanović pokazao nervozu zbog toga?

No, niz dramatičnih stvari kod nas događa se bez bilo kakve ozbiljne javne polemike jer Milanović nema s kim polemizirati. Mi, naime, oporbe nemamo pa se tako HDZ niti ovaj put nije na vrijeme oglasio. To je taj duh Sanaderove istinske nezainteresiranosti za relacije tog tipa. I zato je vrijeme da se naglas kaže: preuzme li novi HDZ društvo koje je Sanader izmislio, a on nije dekretom imenovao samo Kosoricu, ostane li HDZ u rukama onih kadrova u vrhu stranke koje je Sanader “izmislio” i doveo na scenu, Hrvatska će u godinama što slijede biti izručena na milost i nemilost raspojasanoj hrvatskoj ljevici.

Ključne riječi

Komentara 273

PR
promill
08:56 15.04.2012.

Sudeći po autoru-PLAVUŠAN!

BO
Booyaka620
10:57 15.04.2012.

@ profzg Nemoj se praviti neuk. Tadašnje službe \'bezbednosti\' nisu mogle ubijediti obične Srbe da je Račan ustaša, pa su stoga dozvolile Tuđmanu djelovanje kao i povratak većeg broja emigranata. Oni su njima trebali kao \"autentični\" neprijatelji, radi lakše mobilizacije velikosrba radi tzv.,\'ustaške pretnje\'. Samo što ih je dr. Tuđman nadmudrio. I svaka mu čast za to.

OB
-obrisani-
18:29 14.04.2012.

hrvatin - narod bira onako kako mu serviraJU mediji, a oni su ZNA se u čijim rukama. Nadalje, u hdz-u je izvršena detuđmanizacija, dakle postavljanje političkih protivnika u njezine redove i planirana kriminalizacija - radi njenog diskreditiranja u javnosti, eliminacijee s političke scene i zavođenja praktički jednopartijskog režima, bez desnice. Time je demokracija izigrana, a u takvim uvjetima, narod bira \"dragog vođu\" za doživotnog precednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?