Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bi surađivao s nekim braniteljima

Predrag Matić: HDZ može promijeniti glavu i staviti glavu misice, ali to i dalje ostaje Frankenstein

Predrag Matić
Ivica Galović/PIXSELL
29.08.2016.
u 15:06

Bivši ministar je rekao kako je prošla vlast tijekom šest mjeseci devastirala Hrvatsku i da je jedina reforma koju su pokušali provesti ukidanje pečata

Narodna koalicija danas je u Vukovaru predstavila kandidate za 5. Izbornu jedinicu na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima. Nositelj liste Zdravko Ronko rekao je kako listu čine poduzetnici, liječnici, branitelji, da imaju 50 posto žena kao i da im prosjek godina 49.

- Narodna koalicija je jamac sigurnog smjera kao i poštivanje svih prava građana. U prošlom mandatu tri godine smo se borili s nasljeđem HDZ-ove vlasti koja se sada „kiti“ bez srama rezultatima koje smo mi napravili. I u ovih 5-6 mjeseci vlasti stvorili su nered kada su se bavili najviše s sobom. Vjerujem kako će od strane građana 11. rujna za sve to biti i primjereno kažnjeni, rekao je Ronko dodajući kako očekuju 5 saborskih mandata u 5. Izbornoj jedinici.   

Okupljenima se obratio i Predrag Matić koji je rekao kako je prošla vlast tijekom šest mjeseci devastirala Hrvatsku i da je jedina reforma koju su pokušali provesti ukidanje pečata. HDZ je usporedio s Frankensteinom rekavši kako mu se "glava može promijeniti i staviti glava misice ali da to i dalje ostaje Frankenstein".

Podsjetio je i na braniteljske prosvjede u Savskoj kao i skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru.

- Čelnici pojedinih braniteljskih udruga su glavni generator svih problema branitelja u Hrvatskoj. Kada je u državnom proračunu za 2105. godinu jedini Ministarstvo branitelja dobilo proračun veći, i to za 20 milijuna kuna, odmah su organizirali konferenciju za novinare s pitanjem gdje će završiti taj novac. U ovoj godini proračun ministarstva je smanjen za 56 milijuna kuna i nitko nije reagirao na to. Smanjit će im još 50 milijuna i opet ništa. To je ta licemjernost. Pred Božić će se dogoditi da neće biti novca za invalidnine, rekao je Matić.

Na upit bi li opet, ukoliko Narodna koalicija pobjedi na izborima, pristao biti ministar branitelja rekao je kako se „nikada ne reci nikad“ ali i da ne bi volio.

- Prošli put sam tim nekim čelnicima udruga, koji su na tim mjestima više od 20 godina, rekao da neće voditi rad ministarstva ali da ćemo surađivati. Sada s njima ne bi niti surađivao. Ministarstvo je dužno provoditi Zakon za što odgovara premijeru i narodu, rekao je Matić.

Osvrnuo se i na nedavne izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koje su izazvale brojne reakcije, rekavši kako i on sve to potvrđuje te da je Milanović surovo iskren i surovo realan.

Sada neki, koji su za Vučića govorili da je četnik i tko zna što sve, kao nekakva nevladina udruga su spremni s njim razgovarati, rekao je Matić koji nakon izbora ipak očekuje smirivanje retorike i njeno dovođenje u nekakve uobičajene okvire.

Komentara 13

BU
Bulaba
16:01 29.08.2016.

Slažem se s Matićem i smatram sramotnim liniju manjeg otpora "ne talasaj" u obračunu s lažnim braniteljima, u prvom redu s Predragom Matićem, lažnim dragovoljcem, lažnim braniteljem kojem se vodi ratni put dok se kupao na moru, lažnim invalidom, lažnim nositeljem ordena za teško ranjavanje koji nikada nije bio ni lakše ranjen, lažnim zapovjednikom koji nikada nije nikome zapovijedao, likom koji je bježao s prve linije i molio doktora da mu piše da ima urašteni nokat i sve ostalo lažno. Mislim da je sramotno da Matića nije zahvatila revizija, obzirom na puste milijune kuna kojih se nabrao na temelju laži.

DU
Deleted user
15:26 29.08.2016.

Nakon onih fonetskih zapisa iz tvog ministarstva, šuti, pokrij se po ušima i budi sretan što te nitko ne dira.

IC
ico1
16:06 29.08.2016.

Jednom sam ja poginuo dva puta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije