Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO HASANBEGOVIĆ

'Oni koji misle da ne trebam biti ministar kulture trebaju jasno iznijeti argumente'

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.09.2016.
u 12:25

Za veliku koaliciju nema nikakvih razloga, nismo u ratnom stanju, ne postoji nikakva vanjska ugroza, objasnio je Hasanbegović.

Mislim da sam dobro radio svoj ministarski posao i svi oni koji misle da ne trebam biti ministar kulture i dalje, trebaju jasno iznijeti argumente i reći što sam krivo napravio, kazao je Zlatko Hasanbegović gostujući u emisiji TNT N1 televizije.

Kazao je kako Andrej Plenković mora biti mandatar vlade te da će iza njega "stajati najveći broj mandata u parlamentu".

– To nije uvjet, to je logika političkog djelovanja na kojem počivaju sve normalne demokracije svijeta – kazao je Hasanbegović i dodao da se protivi velikoj kolaciji te da nje neće biti.

– Za veliku koaliciju nema nikakvih razloga, nismo u ratnom stanju, ne postoji nikakva vanjska ugroza – objasnio je Hasanbegović.

"ZDS je ustaški pozdrav, ali ga ne treba zabraniti"

– Za dom spremni je, naravno, pozdrav koji je bio službeni pozdrav ustaškog pokreta. O tome nema nikakvih dvojbi! – poručio je Hasanbegović te je kazao kako ne vidi razloga da se za njim poseže u modernoj demokratskoj Hrvatskoj.

Rekao je i kako se protivi bilo kakvim zabranama te da u SAD-u apsolutno ništa nije zabranjeno. 

– Zabranama se ništa ne može postići. Može se postići samo stvaranjem zdravog društvenog ozračja i odgojem – objasnio je.

Rekao je i kako njegova suradnja s časopisom NDH nije postojala te da je prenesen samo jedan njegov članak dok je drugi bio "neautorizirani govor s jedne pravaške tribine 1993. godine".

– Ikona desnice sam zato što sam napadnut od skupine ideoloških uskogrudnika, dehumaniziran i pretvoren u jednu vrstu ekstremista – rekao je u emisiji TNT.

Kazao je i kako ga se u posljednja dva mjeseca pokušava diskreditirati isticanjem njegova vjerskog identiteta.

Sebe je opisao kao "izrazito politički usmjerenu osobu" te mu nije žao što se počeo baviti politikom koju prati od mladosti.

>> Bojan Glavašević i Zlatko Hasanbegović odradili dinamičnu debatu. Evo kako je protekla

Komentara 128

BA
bakulušić
12:50 04.09.2016.

Jedan je temelj - jedan je Hasanbegović! I jedini u Hrvatskoj zaslužuje moj glas!

DU
Deleted user
13:19 04.09.2016.

Jedni ministar koji je u ovo krizno vrijeme napravio reda i svim dugogodišnjim rasipnicima je uzeo pare samo ga zato napadaju. Inače da im je dao još para mogao je raditi što mu volja rasipnici bi ga podržavali. Bravo Ministre!

MO
morituriite
13:53 04.09.2016.

Gosp. Hasanbegović je ne samo najbolji hrvatski ministar nego ujedno i najbolji hrvatski političar od svih političara zajedno na hrvatskoj političkoj sceni u posljednjih 16 god. Kamo sreće da imamo barem još par takvih. I ne samo da bi trebao biti ministar u hrvatskoj Vladi nego i hrvatski premijer. A za koju godinu to će se i ostvariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije