Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravilnosti

Građani se žale: Nismo umrli, ali su nas ipak maknuli s popisa birača

Glasačka kutija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.09.2016.
u 15:25

Evo što vam se može dogoditi ako vam uoči izbora istekne osobna iskaznica

O izbornim nepavilnostima izvještavali su danas i Transpareny International Hrvatska i GONG, očemu više možete pročitati OVDJE, a pritužbe su stigle i na našu adresu. Što se sve građaninu može dogoditi na biračkom mjestu kad mu istekne osobna iskaznica vidi se i iz sljedećeg pisma:

- Prinuđen sam vam pisati nakon što sam danas doživio neviđeno poniženje i sramotu na mom biralištu. Naime, supruga i ja smo danas otišli na naše biračko mjesto s namjerom da glasamo kao i svaki puta do sada, ali smo ostali zaprepašteni činjenicom da nas nema na listi birača. Iz razgovora sa osobljem na biralištu smo saznali da nemamo pravo glasovanja zbog toga što su nam istekle osobne iskaznice, dok su nam svi drugi identifikacijski dokumenti važeći. To znači da nam je izbrisano mjesto prebivališta tj., da smo odselili ili da smo umrli. Još uvijek smo na istoj adresi, a i režije nam uredno stižu, tako da mi nije jasno tko je tu lud - piše naš čitatlj te dodaje:

- Zvao sam u općinu da mi daju potvrdu kako bih mogao glasati (još uvijek sam živ), pa sam saznao da na području Grada Zagreba ima 8000 takvih slučajeva

>>Do 11.30 sati glasalo 18,86% birača. Milanović: Napravili smo sve, opušten sam! Plenković: Ljudi prepoznaju važnost izbora

>>Bandić prvi glasao pa prekršio izbornu šutnju! Pridružio mu se i Ivan Vilibor Sinčić

Komentara 6

SO
sohnahoakasaa
16:44 11.09.2016.

Kaj ste se uzrujali. Mi smo jedina od svih zemalja svijeta (mislim da i u Koreji sve štima) koja nema uređene birače popise. Neznamo koliko ima stanovnika a još manje onih koji mogu glasati. Kad se usporde brojeke 3 institucije koje bi trebale imate podatke onda uvijek ispada da fali 250 tis birača. Svi koji su na neki način krivi za nepravilnosti o tako važnom pitanju trebaju biti primjereno kažnjeni. Naročit Hrvatin a o Bauku nadam se bivšem da ne govorim.

VJ
vjekom7
17:26 11.09.2016.

Svima koji ste komentirali...postupak vadjenja nove osobne iskaznice je u tijeku,tako da ne vidimo razloga zasto bi nas netko maknuo sa biracke liste.tim vise sto imamo i putovnicu za dokaz navedenog.a po zakonu maknuti vas mogu ako ste umrli ili promijenili drzavljanstvo a to hvala Bogu nismo.A kazna je 600 kn.

HU
hung_up
17:58 11.09.2016.

Mene isto izbrisali iz popisa biraca jer mi je osobna navodno nevazeca a vrijedi do 2020. Na proslim izborima uredno glasala..pa me salju da idem u opcinu po potvrdu s kojom cu ipak moci glasati..jadno i smijesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije