Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Izborni intervju Ivane Maletić: Vlada bi bila najjača da je HDZ s novim vodstvom sastavi sam, bez Mosta

Naslovnica 20.8.
Foto: VL
20.08.2016.
u 00:00

- Samo Plenković može biti premijer. Petrov je donio svježinu, ali mu za upravljanje državom treba još znanja i vještina - kazala je u intervju Ivana Maletić.

S Ivanom Maletić, prvom na listi u drugoj izbornoj jedinici i potpredsjednicom HDZ-a, razgovarali smo o predstojećim izborima. O tome zašto bi Plenković bio bolji premijer od Milanovića te zašto nema žena na listama. Maletić je vodila tim koji je izradio HDZ-ov izborni program te kaže da je on realan i ostvariv....

Što ako HDZ ponovno bude morao pregovarati s Mostom ako bude želio sastaviti Vladu?

Naš je stav jasan od početka. Premijer treba biti predsjednik stranke koja ima najviše mandata u Saboru. Sigurni smo da će to biti naš predsjednik g. Plenković i od toga nećemo odstupati. Za Hrvatsku i sve što trebamo odraditi najbolje bi bilo da HDZ, s novim vodstvom i kvalitetnim, cjelovitim programom gospodarskog razvoja i zapošljavanja, može samostalno formirati Vladu. Milanović i SDP u četiri su godine pokazali da nemaju znanja i kapaciteta. Naši građani na ovim izborima biraju između nerazvijene Hrvatske koja nazaduje na ljestvicama EU, što je smjer u kojem nas vodi Milanović, ili razvijene, moderne i gospodarski snažne Hrvatske, što je smjer u kojem nas vodi Plenković.

Cijeli intervju pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Naputak SDP-a: Na birališta morate privući 850.000 naših birača

>>Juro Martinović: Ugovore s EU koji su za nas štetni treba promijeniti

>>Marko Lušić, bivši voditelj: Ne poznajem cure uhićene s drogom

>>Dokumenti State Departmenta: 'Milošević mrzi Tuđmana kao i Karadžića'

>>Zlatnu Saru nakon Rija čekaju ispiti na fakultetu

Foto: VLm

Komentara 34

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
21:06 19.08.2016.

Meni zanima jedna jedina stvar što nitko od političkih stranaka ne spominje - datumi!!! Reformama i radnim mjestima su im puna usta a nitko ne spominje datum - Znači do 2020 vam treba za tri četri reforme. Četri godine uživanja u debelim plaćama i foteljama.

BK
B Kosa
21:20 19.08.2016.

Petrov vec prijeti dace Most biti veliki uteg pri formiranju nove vlade, a ako nebude kako oni hoce bitice treci izbori u godinu dana. Most je mogao spasiti vladu i sabor

TA
tanjaraf
21:56 19.08.2016.

Da, vidjeli smo kako je super kada HDZ sastavi Vladu. Efikasno funkcionira krađa, korupcija i nepotizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije