Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA RTL-a

Peta izborna jedinica: HDZ osvaja osam mandata, nova SDP-ova koalicija uspješnija od stare

Milanović Plenković
Foto: Pixell
1/3
21.08.2016.
u 19:20

Slavonci kao najboljeg premijera vide Andreja Plenkovića koji uživa potporu od 30%.

Gotovo isti broj Slavonaca iz pete izborne jedinice koji su u studenom izašli na izbore tvrdi da će to ponoviti i u rujnu. 60 posto sigurno će ili vjerojatno na birališta, dok će ih zaobići gotovo 40 posto.

Prema anketi RTL-a, najviše Slavonaca glasovat će za HDZ (39,5%) dok će za SDP-ovu Narodnu Koaliciju glasovati njih 12% manje (27,2%). Most bi tako trebao dobiti 7%, Živi zid 3,9%, a HDSSB 3,7%.

Preračunato u mandate to izgleda ovako: HDZ 8, SDP-ova Narodna koalicija 5, Most jedan. No napomena da je u ovoj izbornoj jedinici 13 posto ispitanika još uvijek neodlučno. 

Iako HDZ uživa nešto manju potporu, samostalno osvaja isti broj mandata kao tada Domoljubna koalicija. Narodna koalicija osvaja jedan mandat više nego koalicija Hrvatska raste, a Most osvaja jedan mandat manje nego što je to bilo u studenom prošle godine. 

Slavonci kao najboljeg premijera vide Andreja Plenkovića koji uživa potporu od 30%. Na drugom mjestu je Zoran Milanović s 23,7%, a na trećem Milan Bandić s 10,7%. Božo Petrov ima potporu od 7.3%.

RTL će u sljedeća dva tjedna donijeti rezultate iz svih deset izbornih jedinica.

>> Za pobjedu nam treba 850 tisuća glasova, a to je dostižno

Komentara 26

CA
carlo20
20:37 21.08.2016.

Promociju plus 1997. osnovao je Agan Begić koji je i danas njezin jedini vlasnik i direktor. Rođen je u Bužimu u BiH i taj lik je veliki simpatizer sdp-a. RTL je proesdepovska televizija i njima vjerovati moraš biti umobolnik. Prošle godine su isto tako imali ovakve ankete i most-u nisu nikakve mandate davali u ovoj izbornoj jedinici. Ankete u Hrvatskoj su muljaže, a preko apis-a it i plaćenika u izbornim povjerenstvima se zadnje izbore moglo manipulirati glasovima. Nekako sam siguran da će na ovim izborma biti puno šokantnih rezultata i da će ova sdp-ova anketarska agencija morati puno toga objašnjavati nakon izbora.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:58 21.08.2016.

ako RTL anketa tvrdi da Hdz dobiva 12% više od Narodne fronte onda je to sigurno barem 18%.

KL
Klarahrv
19:38 21.08.2016.

Zar je moguće da u Slavoniji ima toliko ljudi koji bi svoj glas dali Milanoviću? Ako je to istina onda Slavonci sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije